07. april – Zukorlić najavio kandidaturu za predsednika Srbije

NOVI PAZAR, 7. aprila 2012. (Beta) – Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji (IZ) Muamer Zukorlić objavio je u subotu da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

“Moja kandidatura zasnovana je na uverenju da su država i društvo na ivici propasti i ja ću ponuditi autentičan program spasa prihvatljiv za sve gradjane Srbije”, rekao je Zukorlić na konferencji za novinare u Novom Pazaru.

Na pitanje agencije Beta da li će na izborima učestvovati kao kandidat grupe gradjana ili neke od partija, Zukorlić je odgovorio da će “najverovatnije biti ovo drugo”.

“O tome ću odluku doneti do ponedeljka”, rekao je Zukorlić. On je ocenio i da njegova kandidatura nije tako neočekivana, kako su je neki prokomentarisali.

On ovom prilikom nije želeo da govori da li će, ukoliko dodje do drugog kruga predsedničkih izbora, dati podršku nekom od kandidata.

“Nema sumnje da ću dobiti ozbiljan broj glasova. Posle izbora možemo govoriti o tome. Ono što je sigurno je da glasove koje dobijem neću izneveriti i da će biti upotrebljeni u skladu sa programom kojeg proklamujem”, rekao je Zukorlić.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *