6. децембар – СНВ: Поништити све споразуме Стефановића

Српско национално веће (СНВ) северног Косова и Метохије оценило је данас да су споразуми које је са Приштином постигао шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић, “штетни и неприхватљиви за Србе у покрајини јер угрожавају њихове виталне интересе”.

Власт се не бори ни за нас ни за државу, рекао је на конференцији за новинаре председник СНВ-а северног Косова и Метохије Милан Ивановић и додао да се прихватањем Споразума и уклањањем барикада признају институције и независно Косово.
Он је упозорио да одлуке, уколико буду примењене, угрожавају опстанак Срба на Косову и могу да доведу до њиховог егзодуса.
“Скупштина Србије мора да расправља о тим питањима па је на опозиционим странкама одговорност и обавеза да се седница закаже”, и да у складу са већ донетим резолуцијама и декларацијама одбаце најновији Споразум из Брисела као неуставан о чему би морао да се изјасни и Уставни суд Србије, казао је он.
Стефановић наставља да води своју политику обмањивања јавности и народа и скривања истина, рекао је он и навео да се преко “границе коју је поставио може ићи са српским таблицама и документима” али, он “не каже да је то само прелазно решење подложно ревизији”.
Члан Извршног одбора СНВ-а Томислав Живковић подсетио је да је власт освојена слоганом “И Косово и Србија” и да би сада када га се она одрекла Косова требало распустити скупштину и расписати изборе.
Срби са севера с правом одбијају захтев Бориса Тадића да се повуку са барикада јер сви споразуми, уз помоћ Србије, учвршћују независност Косова, казао је Живковић.
“Имамо право и обавезу да национално питање које се тиче свих нас заштитимо па макар и одбили захтев председника који нема легитимитет после одрицања Косова”, навео је Живковић и додао да очекује да се народ изјасни о судбини Косова.

Извор: Бета, РТВ

2 коментара

  1. Avatar

    Vlast je osvojena na saglasnosti Zapadnih ambasadora i obećanja
    novo postavljene koalicije crveno-žutih. Glas naroda je poništen
    jer data obećanja moraju se ispuniti.Novac uložen u žute. mora se isplatiti ulagaču.

  2. Avatar

    ово је наша земља,а не Банки Муна ,тадићева,ово је земља Српскога народа,недајмо им своју земљу,свој дом,нашу љиву,нашу шуму,нашу Мораву,немамо више куда!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *