6. decembar – SNV: Poništiti sve sporazume Stefanovića

Srpsko nacionalno veće (SNV) severnog Kosova i Metohije ocenilo je danas da su sporazumi koje je sa Prištinom postigao šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović, “štetni i neprihvatljivi za Srbe u pokrajini jer ugrožavaju njihove vitalne interese”.

Vlast se ne bori ni za nas ni za državu, rekao je na konferenciji za novinare predsednik SNV-a severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović i dodao da se prihvatanjem Sporazuma i uklanjanjem barikada priznaju institucije i nezavisno Kosovo.
On je upozorio da odluke, ukoliko budu primenjene, ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i mogu da dovedu do njihovog egzodusa.
“Skupština Srbije mora da raspravlja o tim pitanjima pa je na opozicionim strankama odgovornost i obaveza da se sednica zakaže”, i da u skladu sa već donetim rezolucijama i deklaracijama odbace najnoviji Sporazum iz Brisela kao neustavan o čemu bi morao da se izjasni i Ustavni sud Srbije, kazao je on.
Stefanović nastavlja da vodi svoju politiku obmanjivanja javnosti i naroda i skrivanja istina, rekao je on i naveo da se preko “granice koju je postavio može ići sa srpskim tablicama i dokumentima” ali, on “ne kaže da je to samo prelazno rešenje podložno reviziji”.
Član Izvršnog odbora SNV-a Tomislav Živković podsetio je da je vlast osvojena sloganom “I Kosovo i Srbija” i da bi sada kada ga se ona odrekla Kosova trebalo raspustiti skupštinu i raspisati izbore.
Srbi sa severa s pravom odbijaju zahtev Borisa Tadića da se povuku sa barikada jer svi sporazumi, uz pomoć Srbije, učvršćuju nezavisnost Kosova, kazao je Živković.
“Imamo pravo i obavezu da nacionalno pitanje koje se tiče svih nas zaštitimo pa makar i odbili zahtev predsednika koji nema legitimitet posle odricanja Kosova”, naveo je Živković i dodao da očekuje da se narod izjasni o sudbini Kosova.

Izvor: Beta, RTV

2 komentara

  1. Vlast je osvojena na saglasnosti Zapadnih ambasadora i obećanja
    novo postavljene koalicije crveno-žutih. Glas naroda je poništen
    jer data obećanja moraju se ispuniti.Novac uložen u žute. mora se isplatiti ulagaču.

  2. ovo je naša zemlja,a ne Banki Muna ,tadićeva,ovo je zemlja Srpskoga naroda,nedajmo im svoju zemlju,svoj dom,našu ljivu,našu šumu,našu Moravu,nemamo više kuda!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *