6. децембар – СНВ: Поништити све споразуме Стефановића

Српско национално веће (СНВ) северног Косова и Метохије оценило је данас да су споразуми које је са Приштином постигао шеф преговарачког тима Београда Борислав Стефановић, “штетни и неприхватљиви за Србе у покрајини јер угрожавају њихове виталне интересе”.

Власт се не бори ни за нас ни за државу, рекао је на конференцији за новинаре председник СНВ-а северног Косова и Метохије Милан Ивановић и додао да се прихватањем Споразума и уклањањем барикада признају институције и независно Косово.
Он је упозорио да одлуке, уколико буду примењене, угрожавају опстанак Срба на Косову и могу да доведу до њиховог егзодуса.
“Скупштина Србије мора да расправља о тим питањима па је на опозиционим странкама одговорност и обавеза да се седница закаже”, и да у складу са већ донетим резолуцијама и декларацијама одбаце најновији Споразум из Брисела као неуставан о чему би морао да се изјасни и Уставни суд Србије, казао је он.
Стефановић наставља да води своју политику обмањивања јавности и народа и скривања истина, рекао је он и навео да се преко “границе коју је поставио може ићи са српским таблицама и документима” али, он “не каже да је то само прелазно решење подложно ревизији”.
Члан Извршног одбора СНВ-а Томислав Живковић подсетио је да је власт освојена слоганом “И Косово и Србија” и да би сада када га се она одрекла Косова требало распустити скупштину и расписати изборе.
Срби са севера с правом одбијају захтев Бориса Тадића да се повуку са барикада јер сви споразуми, уз помоћ Србије, учвршћују независност Косова, казао је Живковић.
“Имамо право и обавезу да национално питање које се тиче свих нас заштитимо па макар и одбили захтев председника који нема легитимитет после одрицања Косова”, навео је Живковић и додао да очекује да се народ изјасни о судбини Косова.

Извор: Бета, РТВ

2 коментара

  1. Vlast je osvojena na saglasnosti Zapadnih ambasadora i obećanja
    novo postavljene koalicije crveno-žutih. Glas naroda je poništen
    jer data obećanja moraju se ispuniti.Novac uložen u žute. mora se isplatiti ulagaču.

  2. ово је наша земља,а не Банки Муна ,тадићева,ово је земља Српскога народа,недајмо им своју земљу,свој дом,нашу љиву,нашу шуму,нашу Мораву,немамо више куда!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *