14. децембар – Корупција – одговор на питање и аплауз

 

Гостовање специјалног саветника у Министарству здравља у Јутарњем програму РТС-а изазвало аплауз камермана, јер је навео ко стоји иза корупције у земљи.

Љубиша Милановић је, говорећи о корупцији у здравству, заправо причао о системској корупцији у земљи, наводећи да су му руке везане због притисака из врхова власти. Он је рекао и да је специјални тужилац Миљко Радисављевић вратио кривичну пријаву да би се из ње избацило 8 имена за набавке вакцина.

Милановић је заправо доведен у Министарство здравља из ПОСКОК-а, са специјалним задатком да реши питање корупције у здравству, али га је на новом радним месту сачекао низ нерешивих проблема. Према његовим речима, прво је и сам министар здравља имао великих проблема када га је довео на место специјалног саветника, односно да је имао великих притисака из врха власти.

Према његовим речима главни проблем је структура, односно не може се решавати проблем корупције уколико су министру полиције везане руке. “Више ја имам утицаја у полицији него Дачић”, казао је он.
А на питање како, односно ко има утицај, он је одговорио: “Ко има утицај- кабинет председника Тадића и то је основни проблем у овом друштву и то нико не сме да каже јавно.”

 

3 коментара

  1. Sančo Pansa

    Prijatno sam iznenađen odvažnošću jednog, naizgled običnog, službenika koji je razotkrio da državni Vrh ukriva gangstere. SVAKA ČAST g-din Ljubiši Milanoviću!!!

  2. Хвала Гос. Љубиши Милановићу и Гос.министру здравља Станковићу на храбрости и правдољубивости ! И шта сад ? Прво треба ослободити медије: РТС и све са националном фреквенцијом,дневну штампу итд…Треба цео народ да чује целу истину у ударним терминима ! Криминална корупција је последица криминалне власти,има све више доказа иако је то већ дуго многима познато. Тадић сам нема трунке карактера да распише изборе и оде са власти заједно са својом бандом,већ га на то мора приморати народ и то сасвим легалним демократским путем – протестима и демонстрацијама по целој Србији па ако треба и барикадама.Времена за чекање више нема јер је сваке секунде штета све већа, народ глaднији а држава све више упропашћена.

  3. Lepo je prozborio i odvažan bio dokle će platu primati ili na
    čekanju biti.Očigledno da službenici kabineta imaju veću urgenciju od Parlamenta i Vladinih institucija to može samo kod
    diktature jednog čoveka immamo novog Broza ni ovaj se nedrži
    zakona i Ustava na kojem je položio zakletvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *