14. decembar – Korupcija – odgovor na pitanje i aplauz

 

Gostovanje specijalnog savetnika u Ministarstvu zdravlja u Jutarnjem programu RTS-a izazvalo aplauz kamermana, jer je naveo ko stoji iza korupcije u zemlji.

Ljubiša Milanović je, govoreći o korupciji u zdravstvu, zapravo pričao o sistemskoj korupciji u zemlji, navodeći da su mu ruke vezane zbog pritisaka iz vrhova vlasti. On je rekao i da je specijalni tužilac Miljko Radisavljević vratio krivičnu prijavu da bi se iz nje izbacilo 8 imena za nabavke vakcina.

Milanović je zapravo doveden u Ministarstvo zdravlja iz POSKOK-a, sa specijalnim zadatkom da reši pitanje korupcije u zdravstvu, ali ga je na novom radnim mestu sačekao niz nerešivih problema. Prema njegovim rečima, prvo je i sam ministar zdravlja imao velikih problema kada ga je doveo na mesto specijalnog savetnika, odnosno da je imao velikih pritisaka iz vrha vlasti.

Prema njegovim rečima glavni problem je struktura, odnosno ne može se rešavati problem korupcije ukoliko su ministru policije vezane ruke. “Više ja imam uticaja u policiji nego Dačić”, kazao je on.
A na pitanje kako, odnosno ko ima uticaj, on je odgovorio: “Ko ima uticaj- kabinet predsednika Tadića i to je osnovni problem u ovom društvu i to niko ne sme da kaže javno.”

 

3 komentara

  1. Sančo Pansa

    Prijatno sam iznenađen odvažnošću jednog, naizgled običnog, službenika koji je razotkrio da državni Vrh ukriva gangstere. SVAKA ČAST g-din Ljubiši Milanoviću!!!

  2. Hvala Gos. Ljubiši Milanoviću i Gos.ministru zdravlja Stankoviću na hrabrosti i pravdoljubivosti ! I šta sad ? Prvo treba osloboditi medije: RTS i sve sa nacionalnom frekvencijom,dnevnu štampu itd…Treba ceo narod da čuje celu istinu u udarnim terminima ! Kriminalna korupcija je posledica kriminalne vlasti,ima sve više dokaza iako je to već dugo mnogima poznato. Tadić sam nema trunke karaktera da raspiše izbore i ode sa vlasti zajedno sa svojom bandom,već ga na to mora primorati narod i to sasvim legalnim demokratskim putem – protestima i demonstracijama po celoj Srbiji pa ako treba i barikadama.Vremena za čekanje više nema jer je svake sekunde šteta sve veća, narod gladniji a država sve više upropašćena.

  3. Lepo je prozborio i odvažan bio dokle će platu primati ili na
    čekanju biti.Očigledno da službenici kabineta imaju veću urgenciju od Parlamenta i Vladinih institucija to može samo kod
    diktature jednog čoveka immamo novog Broza ni ovaj se nedrži
    zakona i Ustava na kojem je položio zakletvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *