15. новембар – Николић: Опозицију нико не пита за декларацију

БЕОГРАД – Председник Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је данас да у владајућој коалицији не постоји већина потребна за усвајање нове декларације о Косову, а да опозицију нико није ни покушао да пита како би тај документ требало да изгледа.
Николић је, гостујући на ТВ Б92, поручио да, када је Косово у питању, у Србији не би смело да буде власти и опозиције и да би договор СНС са ДС о стављању декларације на дневни ред парламента показао јединство.
Лидер СНС је, међутим, оценио да нова декларација о Косову неће бити донета, због чега ће, како упозорава, Србија 9. децембар, када ће се одлучивати о њеној кандидатури за чланство у ЕУ, дочекати “у хаосу”, јер је у декларацији могло да се нађе мишљење о постављеним барикадама Срба на северу Косова.
Николић је рекао да жарко жели да Србија добије статус кандидата за члана ЕУ 9. децембра, али да за СНС неће бити “смак света” ако га не добије, док би за ДС то био “смак света”.
Николић је рекао да СНС не може у коалицију са ДС после наредних избора, јер би на тај начин амнестирала ДС за све грешке те странке, као и да није могућа ни коалиција СНС са СРС.
Николић је рекао да очекује да милиони грађана гласају за СНС на изборима и да је та странка на сајту позвала грађане да дају сугестије за програм СНС.
На питање да ли ће бити кандидат за премијера, Николић је одговорио да у странци нису одлучивали ни о каквим кандидатурама, али да се поставља питање зашто први човек странке која победи на изборима не би био премијер.
Упитан ко би онда био кандидат за председника Србије, Николић је одговорио да то зависи од тога “да ли ће председник Србије Борис Тадић да поднесе оставку па да се сви избори одрже заједно” и да би га то ставило у дилему.
“Ако буду редовни избори за председника, нећу уопште имати дилему ко ће да буде кандидат”, додао је Николић.
На питање да ли би Александар Вучић, који је кандидат СНС за градоначелника престонице.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Niko od Srba nemože da kaže dasmo KOSMET,STARU SRBIJU,CRNU GORU,
    I NEKE DRUGE KRAJEVE izgubili kada smo drugo ime uzeli.Ko budeo
    rekao da smo izgubili biće prolašen za idajnika.Za mene je izdajnik onaj koje prvu državu stvarao,komunisti su produžili
    razgradnje Kraljevine Srbije,Jugoslavija je bila grobnica mog
    naroda.Toma Nikolić je ušau u igru i Kosvo i Srbija,a verovatno
    zna da je ta muzika prestala i sad Srbi samo cupkaju na mrazu
    na KOSMETU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *