15. novembar – Nikolić: Opoziciju niko ne pita za deklaraciju

BEOGRAD – Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da u vladajućoj koaliciji ne postoji većina potrebna za usvajanje nove deklaracije o Kosovu, a da opoziciju niko nije ni pokušao da pita kako bi taj dokument trebalo da izgleda.
Nikolić je, gostujući na TV B92, poručio da, kada je Kosovo u pitanju, u Srbiji ne bi smelo da bude vlasti i opozicije i da bi dogovor SNS sa DS o stavljanju deklaracije na dnevni red parlamenta pokazao jedinstvo.
Lider SNS je, međutim, ocenio da nova deklaracija o Kosovu neće biti doneta, zbog čega će, kako upozorava, Srbija 9. decembar, kada će se odlučivati o njenoj kandidaturi za članstvo u EU, dočekati “u haosu”, jer je u deklaraciji moglo da se nađe mišljenje o postavljenim barikadama Srba na severu Kosova.
Nikolić je rekao da žarko želi da Srbija dobije status kandidata za člana EU 9. decembra, ali da za SNS neće biti “smak sveta” ako ga ne dobije, dok bi za DS to bio “smak sveta”.
Nikolić je rekao da SNS ne može u koaliciju sa DS posle narednih izbora, jer bi na taj način amnestirala DS za sve greške te stranke, kao i da nije moguća ni koalicija SNS sa SRS.
Nikolić je rekao da očekuje da milioni građana glasaju za SNS na izborima i da je ta stranka na sajtu pozvala građane da daju sugestije za program SNS.
Na pitanje da li će biti kandidat za premijera, Nikolić je odgovorio da u stranci nisu odlučivali ni o kakvim kandidaturama, ali da se postavlja pitanje zašto prvi čovek stranke koja pobedi na izborima ne bi bio premijer.
Upitan ko bi onda bio kandidat za predsednika Srbije, Nikolić je odgovorio da to zavisi od toga “da li će predsednik Srbije Boris Tadić da podnese ostavku pa da se svi izbori održe zajedno” i da bi ga to stavilo u dilemu.
“Ako budu redovni izbori za predsednika, neću uopšte imati dilemu ko će da bude kandidat”, dodao je Nikolić.
Na pitanje da li bi Aleksandar Vučić, koji je kandidat SNS za gradonačelnika prestonice.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Niko od Srba nemože da kaže dasmo KOSMET,STARU SRBIJU,CRNU GORU,
    I NEKE DRUGE KRAJEVE izgubili kada smo drugo ime uzeli.Ko budeo
    rekao da smo izgubili biće prolašen za idajnika.Za mene je izdajnik onaj koje prvu državu stvarao,komunisti su produžili
    razgradnje Kraljevine Srbije,Jugoslavija je bila grobnica mog
    naroda.Toma Nikolić je ušau u igru i Kosvo i Srbija,a verovatno
    zna da je ta muzika prestala i sad Srbi samo cupkaju na mrazu
    na KOSMETU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *