ДОДИК О САРАЈЕВСКОЈ ДЕКЛАРАЦИЈИ О ОСУДИ ДИЗАЊА ТРИ ПРСТА: Беспослен мозак је ђавоље игралиште, да ли ће забранити да се крстимо?

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је беспослен мозак ђавоље игралиште и да у духу те старе изреке види и усвојену декларацију о осуди дизања три прста у Кантону Сарајево.

Додик је рекао да не зна да ли да се сме или забрине због наставка притиска на обесмишљавање и поништавање свега српског у БиХ.

– Следеће што би им могло пасти на памет је забрана љубљења по три пута или забрана да се крстимо са три прста. Како су кренули ништа ме не би изненадило. Знајући новију историју овог простора не бих потцењивао утицај ове декларације на муслимане у БиХ, јер и све зло у БиХ почело је нападом на српску заставу и српског свата у Сарајеву. Дакле, нападом на симболе и традицију Срба – нагласио је Додик за Срну.

Он наводи да је дизање три прста део те традиције.

Скупштина Кантона Сарајево једногласно је данас, на предлог Клуба СДА, усвојила декларацију којом се најоштрије осуђује дизања три прста испред заједничких институција.

Федерални медији објавили су јуче фотографију на којој је новоименовани министар безбједности у Савету министара Ненад Нешић пред зградом заједничких институција у Сарајеву подигао три прста, након чега је уследила и декларација.

(СРНА)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *