Вулин одговорио европском званичнику: Нису моје поруке антиевропске, већ ваши захтеви Србији

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин саопштио је данас да његове поруке нису антиевропске, већ поруке у којима се од Србије тражи да одустане од гоњења ратних злочинаца, призна лажну државу Косово и уведе санкције Русији.

„Не знам шта (Владимир) Билчик (известилац Европског парламента за Србију) види у мојој посети Москви, али знам да ништа није видео у посети министра Мађарске Петера Сијарта, премијера Аустрије Карла Нехамера, а да још мање види и чује разговоре председника Француске Емануела Макрона са руским председником Владимиром Путином. Господин Билчик није приметио ни посете саудијских званичника, па ни разговор шеика Бин Заједа са председником Путином“, написао је Вулин коментаришући наводе известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика.
Алудирајући на Вулина, Билчик је навео да, када члан Владе Србије, током званичне посете Москви, шаље „антиевропске“ поруке, Европа то примети, те да Србија треба да се усклади са политиком ЕУ по питању санкција Русији, саопштио је МУП.
 
„Биће да је лицемерје дијагноза Билчиковог селективног вида. Ја у Москви говорим и мислим исто што говорим и мислим и у Београду, и у Бриселу, и од права да браним своја уверења и истину о Србији, али и Србима и српском свету, нећу одустати, без обзира на политичку и личну цену коју плаћам и коју ћу платити“, навео је Вулин.
Он је истакао да „Русија није од Србије тражила ни да призна лажну државу Косово, ни да се одрекне Републике Српске, а ни да Србија било коме уведе санкције и да њене сукобе прихватимо као своје“.
„А, то се за Европску унију тешко може рећи“, закључио је Вулин.
„Нису моје поруке антиевропске, антиевропске су поруке у којима се од Србије тражи да у замену за приближавање чланству у ЕУ одустане од гоњења ратних злочинаца, убица српске деце, призна лажну државу Косово и уведе санкције Руској Федерацији, кроз историју често једине доследне савезнице Србије. Не могу ја да урадим против Европске уније онолико колико политика Европске уније према Србији ради против Европске уније“, изјавио је министар унутрашњих послова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *