Руски амбасадор: Србија ће на исти начин добити додатне количине гаса током зиме ако буде потребно

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да постоји могућност допремања додатних количина руског гаса у Србију у току зиме ако у Србији буде било потреба за гасом.

“Основне количине гаса су одређене постојећим уговором, али постоји могућност додатних количина гаса у току зиме ако у Србији буде било потреба за тим. Све ће бити решено на онај исти начин као у постојећем уговору”, казао је Боцан- Харченко за телевизију Хепи.
Говорећи о снабдевању гасом казао је да је Србија добила најбољу могућу цену у садашњим условима.
 
“Основна питања су решена у оквиру уговора, цена је најбоља могућа у садашњим условима. Она погодује и Русији и омогућује развој Србије и нормалан живот”, рекао је он.
Када је реч о транзиту гаса, навео је брига произилази око транзита преко Бугарске јер су веома лоши односи између Москве и Софије.
“Што се тиче транзита он се за сада несметано одвија. Транзит иде преко земаљ а ЕУ али се надамо да ће и у будућности све бити на прихватљив и пристојан начин”, додао је он.
Руски амбасадор је нагласио да Србија стоји принципијелно ван санкција полазећи од својих националних интереса и односа са Русијом. Додао је и да две земље настављају сарадњу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.