ПАД НА ПАМЕТ – Не води се рат само оружјем

Пратити Русију и причати све најбоље о њој у овом тренутку је добро и у служби истине, али зар потпуна медијска и интелектуална посвећеност томе није одвлачење пажње од српских проблема и борби, да не кажем ратова?

У одсудним моментима по даље историјске токове читаве људске цивилизације и тренуцима борбе за нову поделу света, сви погледи су, сасвим природно, упрти у Русију и Украјину, што је, мора се признати, природно.
Међутим, приликом свег тог времена гледања у истом правцу већ више од сто дана, нико да се осврне на Србију и њену улогу у новој подели света, или барем у успостављању нових законитости које ће нам омогућити да опстанемо након тих геополитичких тектонских померања. Ово је период у ком су велике силе, бивше и садашње војне и економске империје, превише заузете собом и борбом за парче света којим ће владати након ове кризе, па не би било згорег искористити прилику и урадити оно за шта смо специјалисти – натерани историјским приликама, а не менталитетом – а то је да се сналазимо и извлачимо за себе корист „испод жита“ чија је цена страховито скочила, а које ми извозимо да бисмо после увозили туђе.
Елем, толико питања стоји нерешено, а одговора међу националном елитом на те проблеме би могло да буде, али они су презаузети гостовањем на телевизијама с националном фреквенцијом, али анационалним наративом. Јер пратити Русију и причати све најбоље о њој у овом тренутку је добро и у служби истине, али зар потпуна медијска и интелектуална посвећеност томе није одвлачење пажње од српских проблема и борби, да не кажем ратова?
Шта је са ратом за ћирилицу? Због чега се сада нешто не уради о том питању на научном и сваком другом нивоу? Ћирилица је у свету популарнија него икада и могла би се бранити данас чак и с тог маркетиншког становишта, па макар тај маркетинг био и негативан, али само је такав тренутно због Русије.
Шта је с ратом за Српску православну цркву и ситуацијом у којој је први пут у њеној осмовековној историји дошло до тога да народ мора да брани цркву од друге половине народа и екуменског утицаја дела Сабора, а СПЦ да прави нелогичне кораке и ћути на Еуропрајд?
Шта је с ратом за језик? Зар смо из науке искључили лингвисте који су допринели стварању нових политичких језика попут хрватског, црногорског и босанског (намерно названог овим именом уместо „бошњачки“ како би се под њега подвело становништво целе Босне, а не само муслиманско)? Нисмо. Они и даље раде, имају веће плате, пишу још дуже научне радове, а на штету матерњег језика.
Шта је с ратом за храну? Од целокупне површине Србије, чак 60% је обрадиво земљиште, а ми од тих 60% обрађујемо само 20%, и то у периоду у ком се смеши глад светских размера услед фабриковања разних несташица од стране великих извозника.
Шта је с ратом за народ? У земљи која је шампион у белој куги, а чији је здравствени систем увек пред пуцањем, ми дозвољавамо да се одржи Еуропрајд, геј парада за више десетина хомо и осталих сексуалаца. Дакле, у времену у ком ковид и даље хара и у ком се помињу и мајмунске богиње, ми дозвољавамо једно од најмасовнијих окупљања популаришући на тај начин гејство – још један бод више на семафору који показује резултат на утакмици Србије против беле куге.
Ово је тренутак у ком нисмо ограничени спољним утицајем у решавању националних питања, а она су важна, јер су то стубови идентитета. Уколико постанемо оно што на нас навлачи поплава глобализације, овде ће од Срба и Србије остати само име, и то до неког новог народа који ће населити ову дивну земљу и знати од ње да живи онако како ми не знамо.
Сами радимо на томе да, наизглед бескрајна и поетична, сага о бесмртном, храбром и паметном народу нађе свој крај на депонији сексуалних слобода и опиљака демократије брушене на брзину и за тек настале народе.
Не води се рат само оружјем, нити се опстаје једино преживљавањем, јер оружје има и Украјина, па ће изгубити, а преживели су и Индијанци, па не постоје.
Мислим да заслужујемо бољу судбину од оне коју сами за себе, крајње мазохистички, кројимо и да би требало баш сада свом снагом бранити оно што одавно не бранимо, али имамо образа на то да се позивамо.

3 коментара

  1. Tоплица

    Велико браво господине Ружићу за овај текст. Једноставно је несхватљиво колико сопствених насушних проблема ми једноставно не видимо, и то корпоративно, као по команди !
    Пођимо од аграра. Одкад је наше село склоно паду и нестанку ? Од пре бар 70 година. Од комунистичке експлоатације и занемарења, па преко светске модернизације која наш застарели систем једноставно поништава. Али ми то нисмо уочили, били смо незаинтересовани као да је туђе. Мале парцеле су одслужиле и уместо укрупњавања, све је отишло у парлог. Кад је тај проблем постао болно неподношљив, ми журимо у нови циклус индустријализације а од плана ѕа село – ни трага.
    Још један, не поменут а горући проблем: пресељење Србије у Београд ! Неписмени и глупи политичари, пред изборе се такмиче у обећањима ко ће колико стамбеног простора у Бгд-у саградити, а никога нема да их запита, каква је коначна перспектива таквих сулудих планова ?! Да ли то они хоће да се коначно оствари Тарабићево пророчанство где ће сви Срби стати под једно дрво ( симболично Београд ) ? Несхватљива је и неопевана наша недораслост решавању правих државних проблема. У коју год област завирите – исто. Опет детаљ поменуте изградње Београда. Зграде ничу свуда где им место није, бројне немају нити једно паркинг место ! Сама изградња тече без придржавања основних норми. Да ли је напр., неко видео да се водом негује млади бетон ? Све ће то за коју десетину година да еродира и станаре стави пред нерешиве проблеме. Наравно под условом да неки земљотрес не изврши немилосрдну селекцију. Тад ћемо кукати и цвитети. Па зашто нам се све ово догађа ? Зашто ми као народ бивамо добри лекари, инжењери идр., а државу средити не умемо ? Зашто ово сазнање никоме не смета ?!

  2. diskurs: Aktuelnosti

    Odličan članak Milana Ružića obuhvata više oblasti koje su najbitnije u sklopu srpskih nacionalnih interesa. Osvrnuću se ns oblast “bela kuga” u srpkom narodu, koja u zadnjih 30-40 god. zauzima široke razmere.
    Ozbiljno se krenulo sa demografskom politikom (protiv bele kuge) 2018 godine – kada je predsednik Vučić pozvao na Ruski-Putinov “pozitivan” model rešavanje nataliteta, nego sa adekvatna argumentacijom: Formiran je Demografski Savet (predsednik Saveta Vučić). Znao sam, ubedjen, da je u pitanju paušalna procena, više dodvoravanje Putinu nego adekvatna argumentacija, pokazalo se u praksi: nakon 5-6 meseci u Ruskim mediima izveštaj: natalitet u Rusiji ne zadovoljava, u stagnaciji; Nakon toga… i Putin je lično u izjavi rekao: demografska politika ne zadovoljava, priraštaj stagnira; Naj bolju, statističku informaciju dao je istaknuti Ruski demograf (objavljen članak u našem Pečatu): Da je kod Ruskog pravoslavnog naroda nedovoljan prirodni priraštaj – u odnosu na muslimana gde je natalitet duplo i više veći, a u jednoj državi trostruko veći)).
    Demografski Savet za Srbiju: Doneto je Rešenje za finansijski podsticaj radjanja, takmičarskog karaktera: ko ima mnogo dece najviše dobija finansijsku pomoć (Albanci, Romi, Bošnjaci, muslimani… a kod Srba vlada bela kuga). Ne mogu nikada pravoslavci-hrišćani da se takmiče u natalitetu sa muslimanima, romima… zato što verska tradicija i kultura utiče na natalitet. – A preduzeto Demografsko rešenje-2018 nalaže: … za 3 dete 12.000 dečji dodatak, za 4 18.000, i za 5 dete 18.000 hiljada dinara – a kod Srba vlada bela kuga: sa donetim demografskim rešenjem za podsticaj radjanja – šta vredi ako za 30-50 godina Srbi povećaju minimalno natalitet, za 5-10%, kada će Albanci, Romi na dug vremenski period povećati desetostruko veći natalitet u odnosu na Srbe (pogotovo ako se politički-ideološki ujedine): Za 100 godina Srbi će biti manjina u svojij državi – izgubiće i nacionalni identitet i državu. NAPOMENA: Demografski Savet je u startu objavio “nagradni” konkurs za “slogan” protiv bele kuge. A nisu objavili javni KONKURS za Rešenje-mere podsticaja radjanja protiv bele kuge(!)? Ja sam imao odlično predlog-rešenje za podsticaj radjanja protiv bele kuge za sve bračne parove “na ramnopravnoj osnovi” bez obzira na nacionalnost i manjinsku pripadnost. ali nije bilo javne medijske teme da se narod izjasni: Demografska politika da je na ramnopravnoj osnovi za sve – a ne takmičarskog-privilegovanog karaktera, kao od Titivog vremena do danas, najviše se finansijaki podstiče natalitet onih sa velikim brojem dece (kao što je bilo na Kosovu i Metohiji, a i Evropski hrišćani po istom modelu propadaju i gube nacionalni identitet). Da skratim, široka je tema koja traži medijski prostor bez cenzure!!! Hvala na razumevanju.

  3. Ne vodi se rat samo oružjem? Naravno!

    O Ukrajinskom ratu, opravdanoj bezbednosnoj Ruskoj intervenciji protiv agresivnog nastuoa neonacizma protiv Ruskog pravoslavnog naroda, imamo široke medijske informacije! Ali na unutrašnjem planu kada su u pitanju srpski nacionalni interesi, Briselski sporazum kojim se otima srpska teritorija Kosovo i Metohija, imamo nedovoljne, dvosmislene informacije i mnogo kontradiktornih tumačenja (nedostaje objektivna politika). Primera radi, Aljbin Kurti preti ultimatumom i oduzimanjem vozila ako da Srbi sa Kosova ne preregistruju automobilske tablice na “Republiku Kosovo RKS”, sa istom oznakom i ličnih karata, do kraja septembra. Kosovska policija KPS sa dugim cevima mnogo puta demonstrirala grubu silu (samoproglašene) države Kosovo. Po Briselskom sporazumu Kosovo dobilo sve statusne-državne elemente sa integrisanom granicom (očekuju sveobuhvatni kompromis-priznanje za učlanjenje u UN). CILJ Briselskog sporazuma – u naslovu – je “normalizacija odnosa Srbije i Kosova – A u Briselskom sporazumu 15. Odredbe je odredjen statusni element Kosova: Na kraju sporazuma piše: Ostala dokumenta: Integrisano upravljannje granicom: Kosovo prepoznaje Administrativne prelaze na Jarinje i Brnjak kao granicu (za Kosovo granica), a za Srbiju je administrativna linija (kontradiktorno totalno: ako Srbi krenu na administrativnu liniju – ne mogu da predju na Kosovo jer je za Kosovo granica). ŠTA JE ISTINA??? Neće Kosovo da se izgubi-otme ako neko iz Beograda podvikne “nikad neću priznati Kosovo” – nego će se izgubiti-oteti-predati Medjunarodnim dokumentom – Briselskim sporazumom! Jasno je da separatisti decenijama vrše etničko istrebljenje Srba sa Kosova i Metohije da otmu teritoriju – ali zašto Srbija u startu 2013 godine NIJE ODBACILA veleizdajnički Briselski sporazum???
    Srbija naravno treba da bude “U PRIPRAVNOSTI u svakom pogledu krajem septembra da kosovski separatisti ne pokrenu “novi pogrom” nad Srbima.
    Kako će da se reše registarske tablice i lične karte (i mnogo toga), verovatno po uobičajenoj perfidnoj taktici (da se vlasi (Srbi) ne dosete: Kosovo nije država – a funkcioniše kao država. Administrativni prelazi za Kosovo granica – a za Srbiju administrativna linija.
    NE vodi se rat samo oružjem – kosovski separatisti osvojili Kosovo i Metohiju šovinizmom, nasiljem nad Srbima, demografskom ekspanzijom, etničkim čišćenjem Srba!
    GEJ PARADA PONOSA uz podršku Evropske gej armije u septembru – opasna gej intoktrinacija za srpsku-pravoslavnu-hrišćamsku decu i omladinu, za demografski opstanak za budućnost Srbije. Pametni muslimani sa univerzalnim porodičnim vrednostima odbacili su, nikada neće prihvatiti nakaradni homoseksualizam!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *