PAD NA PAMET – Ne vodi se rat samo oružjem

Pratiti Rusiju i pričati sve najbolje o njoj u ovom trenutku je dobro i u službi istine, ali zar potpuna medijska i intelektualna posvećenost tome nije odvlačenje pažnje od srpskih problema i borbi, da ne kažem ratova?

U odsudnim momentima po dalje istorijske tokove čitave ljudske civilizacije i trenucima borbe za novu podelu sveta, svi pogledi su, sasvim prirodno, uprti u Rusiju i Ukrajinu, što je, mora se priznati, prirodno.
Međutim, prilikom sveg tog vremena gledanja u istom pravcu već više od sto dana, niko da se osvrne na Srbiju i njenu ulogu u novoj podeli sveta, ili barem u uspostavljanju novih zakonitosti koje će nam omogućiti da opstanemo nakon tih geopolitičkih tektonskih pomeranja. Ovo je period u kom su velike sile, bivše i sadašnje vojne i ekonomske imperije, previše zauzete sobom i borbom za parče sveta kojim će vladati nakon ove krize, pa ne bi bilo zgoreg iskoristiti priliku i uraditi ono za šta smo specijalisti – naterani istorijskim prilikama, a ne mentalitetom – a to je da se snalazimo i izvlačimo za sebe korist „ispod žita“ čija je cena strahovito skočila, a koje mi izvozimo da bismo posle uvozili tuđe.
Elem, toliko pitanja stoji nerešeno, a odgovora među nacionalnom elitom na te probleme bi moglo da bude, ali oni su prezauzeti gostovanjem na televizijama s nacionalnom frekvencijom, ali anacionalnim narativom. Jer pratiti Rusiju i pričati sve najbolje o njoj u ovom trenutku je dobro i u službi istine, ali zar potpuna medijska i intelektualna posvećenost tome nije odvlačenje pažnje od srpskih problema i borbi, da ne kažem ratova?
Šta je sa ratom za ćirilicu? Zbog čega se sada nešto ne uradi o tom pitanju na naučnom i svakom drugom nivou? Ćirilica je u svetu popularnija nego ikada i mogla bi se braniti danas čak i s tog marketinškog stanovišta, pa makar taj marketing bio i negativan, ali samo je takav trenutno zbog Rusije.
Šta je s ratom za Srpsku pravoslavnu crkvu i situacijom u kojoj je prvi put u njenoj osmovekovnoj istoriji došlo do toga da narod mora da brani crkvu od druge polovine naroda i ekumenskog uticaja dela Sabora, a SPC da pravi nelogične korake i ćuti na Europrajd?
Šta je s ratom za jezik? Zar smo iz nauke isključili lingviste koji su doprineli stvaranju novih političkih jezika poput hrvatskog, crnogorskog i bosanskog (namerno nazvanog ovim imenom umesto „bošnjački“ kako bi se pod njega podvelo stanovništvo cele Bosne, a ne samo muslimansko)? Nismo. Oni i dalje rade, imaju veće plate, pišu još duže naučne radove, a na štetu maternjeg jezika.
Šta je s ratom za hranu? Od celokupne površine Srbije, čak 60% je obradivo zemljište, a mi od tih 60% obrađujemo samo 20%, i to u periodu u kom se smeši glad svetskih razmera usled fabrikovanja raznih nestašica od strane velikih izvoznika.
Šta je s ratom za narod? U zemlji koja je šampion u beloj kugi, a čiji je zdravstveni sistem uvek pred pucanjem, mi dozvoljavamo da se održi Europrajd, gej parada za više desetina homo i ostalih seksualaca. Dakle, u vremenu u kom kovid i dalje hara i u kom se pominju i majmunske boginje, mi dozvoljavamo jedno od najmasovnijih okupljanja popularišući na taj način gejstvo – još jedan bod više na semaforu koji pokazuje rezultat na utakmici Srbije protiv bele kuge.
Ovo je trenutak u kom nismo ograničeni spoljnim uticajem u rešavanju nacionalnih pitanja, a ona su važna, jer su to stubovi identiteta. Ukoliko postanemo ono što na nas navlači poplava globalizacije, ovde će od Srba i Srbije ostati samo ime, i to do nekog novog naroda koji će naseliti ovu divnu zemlju i znati od nje da živi onako kako mi ne znamo.
Sami radimo na tome da, naizgled beskrajna i poetična, saga o besmrtnom, hrabrom i pametnom narodu nađe svoj kraj na deponiji seksualnih sloboda i opiljaka demokratije brušene na brzinu i za tek nastale narode.
Ne vodi se rat samo oružjem, niti se opstaje jedino preživljavanjem, jer oružje ima i Ukrajina, pa će izgubiti, a preživeli su i Indijanci, pa ne postoje.
Mislim da zaslužujemo bolju sudbinu od one koju sami za sebe, krajnje mazohistički, krojimo i da bi trebalo baš sada svom snagom braniti ono što odavno ne branimo, ali imamo obraza na to da se pozivamo.

3 komentara

  1. Veliko bravo gospodine Ružiću za ovaj tekst. Jednostavno je neshvatljivo koliko sopstvenih nasušnih problema mi jednostavno ne vidimo, i to korporativno, kao po komandi !
    Pođimo od agrara. Odkad je naše selo sklono padu i nestanku ? Od pre bar 70 godina. Od komunističke eksploatacije i zanemarenja, pa preko svetske modernizacije koja naš zastareli sistem jednostavno poništava. Ali mi to nismo uočili, bili smo nezainteresovani kao da je tuđe. Male parcele su odslužile i umesto ukrupnjavanja, sve je otišlo u parlog. Kad je taj problem postao bolno nepodnošljiv, mi žurimo u novi ciklus industrijalizacije a od plana ѕa selo – ni traga.
    Još jedan, ne pomenut a gorući problem: preseljenje Srbije u Beograd ! Nepismeni i glupi političari, pred izbore se takmiče u obećanjima ko će koliko stambenog prostora u Bgd-u sagraditi, a nikoga nema da ih zapita, kakva je konačna perspektiva takvih suludih planova ?! Da li to oni hoće da se konačno ostvari Tarabićevo proročanstvo gde će svi Srbi stati pod jedno drvo ( simbolično Beograd ) ? Neshvatljiva je i neopevana naša nedoraslost rešavanju pravih državnih problema. U koju god oblast zavirite – isto. Opet detalj pomenute izgradnje Beograda. Zgrade niču svuda gde im mesto nije, brojne nemaju niti jedno parking mesto ! Sama izgradnja teče bez pridržavanja osnovnih normi. Da li je napr., neko video da se vodom neguje mladi beton ? Sve će to za koju desetinu godina da erodira i stanare stavi pred nerešive probleme. Naravno pod uslovom da neki zemljotres ne izvrši nemilosrdnu selekciju. Tad ćemo kukati i cviteti. Pa zašto nam se sve ovo događa ? Zašto mi kao narod bivamo dobri lekari, inženjeri idr., a državu srediti ne umemo ? Zašto ovo saznanje nikome ne smeta ?!

  2. diskurs: Aktuelnosti

    Odličan članak Milana Ružića obuhvata više oblasti koje su najbitnije u sklopu srpskih nacionalnih interesa. Osvrnuću se ns oblast “bela kuga” u srpkom narodu, koja u zadnjih 30-40 god. zauzima široke razmere.
    Ozbiljno se krenulo sa demografskom politikom (protiv bele kuge) 2018 godine – kada je predsednik Vučić pozvao na Ruski-Putinov “pozitivan” model rešavanje nataliteta, nego sa adekvatna argumentacijom: Formiran je Demografski Savet (predsednik Saveta Vučić). Znao sam, ubedjen, da je u pitanju paušalna procena, više dodvoravanje Putinu nego adekvatna argumentacija, pokazalo se u praksi: nakon 5-6 meseci u Ruskim mediima izveštaj: natalitet u Rusiji ne zadovoljava, u stagnaciji; Nakon toga… i Putin je lično u izjavi rekao: demografska politika ne zadovoljava, priraštaj stagnira; Naj bolju, statističku informaciju dao je istaknuti Ruski demograf (objavljen članak u našem Pečatu): Da je kod Ruskog pravoslavnog naroda nedovoljan prirodni priraštaj – u odnosu na muslimana gde je natalitet duplo i više veći, a u jednoj državi trostruko veći)).
    Demografski Savet za Srbiju: Doneto je Rešenje za finansijski podsticaj radjanja, takmičarskog karaktera: ko ima mnogo dece najviše dobija finansijsku pomoć (Albanci, Romi, Bošnjaci, muslimani… a kod Srba vlada bela kuga). Ne mogu nikada pravoslavci-hrišćani da se takmiče u natalitetu sa muslimanima, romima… zato što verska tradicija i kultura utiče na natalitet. – A preduzeto Demografsko rešenje-2018 nalaže: … za 3 dete 12.000 dečji dodatak, za 4 18.000, i za 5 dete 18.000 hiljada dinara – a kod Srba vlada bela kuga: sa donetim demografskim rešenjem za podsticaj radjanja – šta vredi ako za 30-50 godina Srbi povećaju minimalno natalitet, za 5-10%, kada će Albanci, Romi na dug vremenski period povećati desetostruko veći natalitet u odnosu na Srbe (pogotovo ako se politički-ideološki ujedine): Za 100 godina Srbi će biti manjina u svojij državi – izgubiće i nacionalni identitet i državu. NAPOMENA: Demografski Savet je u startu objavio “nagradni” konkurs za “slogan” protiv bele kuge. A nisu objavili javni KONKURS za Rešenje-mere podsticaja radjanja protiv bele kuge(!)? Ja sam imao odlično predlog-rešenje za podsticaj radjanja protiv bele kuge za sve bračne parove “na ramnopravnoj osnovi” bez obzira na nacionalnost i manjinsku pripadnost. ali nije bilo javne medijske teme da se narod izjasni: Demografska politika da je na ramnopravnoj osnovi za sve – a ne takmičarskog-privilegovanog karaktera, kao od Titivog vremena do danas, najviše se finansijaki podstiče natalitet onih sa velikim brojem dece (kao što je bilo na Kosovu i Metohiji, a i Evropski hrišćani po istom modelu propadaju i gube nacionalni identitet). Da skratim, široka je tema koja traži medijski prostor bez cenzure!!! Hvala na razumevanju.

  3. aktuelnosti

    Ne vodi se rat samo oružjem? Naravno!

    O Ukrajinskom ratu, opravdanoj bezbednosnoj Ruskoj intervenciji protiv agresivnog nastuoa neonacizma protiv Ruskog pravoslavnog naroda, imamo široke medijske informacije! Ali na unutrašnjem planu kada su u pitanju srpski nacionalni interesi, Briselski sporazum kojim se otima srpska teritorija Kosovo i Metohija, imamo nedovoljne, dvosmislene informacije i mnogo kontradiktornih tumačenja (nedostaje objektivna politika). Primera radi, Aljbin Kurti preti ultimatumom i oduzimanjem vozila ako da Srbi sa Kosova ne preregistruju automobilske tablice na “Republiku Kosovo RKS”, sa istom oznakom i ličnih karata, do kraja septembra. Kosovska policija KPS sa dugim cevima mnogo puta demonstrirala grubu silu (samoproglašene) države Kosovo. Po Briselskom sporazumu Kosovo dobilo sve statusne-državne elemente sa integrisanom granicom (očekuju sveobuhvatni kompromis-priznanje za učlanjenje u UN). CILJ Briselskog sporazuma – u naslovu – je “normalizacija odnosa Srbije i Kosova – A u Briselskom sporazumu 15. Odredbe je odredjen statusni element Kosova: Na kraju sporazuma piše: Ostala dokumenta: Integrisano upravljannje granicom: Kosovo prepoznaje Administrativne prelaze na Jarinje i Brnjak kao granicu (za Kosovo granica), a za Srbiju je administrativna linija (kontradiktorno totalno: ako Srbi krenu na administrativnu liniju – ne mogu da predju na Kosovo jer je za Kosovo granica). ŠTA JE ISTINA??? Neće Kosovo da se izgubi-otme ako neko iz Beograda podvikne “nikad neću priznati Kosovo” – nego će se izgubiti-oteti-predati Medjunarodnim dokumentom – Briselskim sporazumom! Jasno je da separatisti decenijama vrše etničko istrebljenje Srba sa Kosova i Metohije da otmu teritoriju – ali zašto Srbija u startu 2013 godine NIJE ODBACILA veleizdajnički Briselski sporazum???
    Srbija naravno treba da bude “U PRIPRAVNOSTI u svakom pogledu krajem septembra da kosovski separatisti ne pokrenu “novi pogrom” nad Srbima.
    Kako će da se reše registarske tablice i lične karte (i mnogo toga), verovatno po uobičajenoj perfidnoj taktici (da se vlasi (Srbi) ne dosete: Kosovo nije država – a funkcioniše kao država. Administrativni prelazi za Kosovo granica – a za Srbiju administrativna linija.
    NE vodi se rat samo oružjem – kosovski separatisti osvojili Kosovo i Metohiju šovinizmom, nasiljem nad Srbima, demografskom ekspanzijom, etničkim čišćenjem Srba!
    GEJ PARADA PONOSA uz podršku Evropske gej armije u septembru – opasna gej intoktrinacija za srpsku-pravoslavnu-hrišćamsku decu i omladinu, za demografski opstanak za budućnost Srbije. Pametni muslimani sa univerzalnim porodičnim vrednostima odbacili su, nikada neće prihvatiti nakaradni homoseksualizam!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *