Вучић: Прави се „савршена олуја“ у енергетици

 
Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће за пет, шест или седам дана до детаља представити шта се све предузима како би се на време припремили за предстојећу зиму.
„Са нафтом је данас нешто повољнија ситуација, али за нас неповољна ситуација настаје де факто од 1. новембра, а са гасом је све неповољнија из дана у дан, али не за нас, већ за све друге у Европи. Али, када за све друге у Европи цена гаса расте, онда расте и за нас за додатних милијарду кубика гаса које морамо да купимо мимо обезбеђених (од Руса по нижој цени) две до 2,2 милијарде гаса“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.
Истакао је да су сада угаљ и струја готово најскупљи у летњим месецима.
 
„Све иде у лошем смеру и као да се прави нека врста „савршене олује“ и веома сам забринут за зиму, али ми радимо и предузимамо све. Када ја овако нешто кажем, то не значи да се повлачимо или да не радимо све што можемо, већ значи да ћемо бар за нијансу да урадимо више од већине других, а гледаћемо да буде више од те нијансе и да будемо спремни“, истакао је Вучић.
Председник је додао да се код нас криза у правом смислу речи још не осећа, као и да наша држава за планирана повећања плата и пензија не тражи сагласност од ММФ-а.
„Ми не избацујемо ММФ, као што су то неки радили 2010. и 2011. године“, додао је Вучић.
Додаје да не очекује било какве проблеме по том питању, осим ако се нешто не догоди као да гас буде и до 5.000 долара на 1.000 кубних метара или нафта поскупи на 170 долара по барелу.
„Неко би рекао да је то виша сила, али борићемо се свакако. Нећемо да побегнемо са мегдана свим проблемима, већ ћемо да кренемо према њима и да се суочимо са њима и покушамо да их предвидимо и победимо“, истакао је Вучић.

Један коментар

 1. О, Вучићу!
  О чему мрсиш? Припремаш нас за нешто? Па колико јуче си се договорио са Путином – зашто не и за додатних милијарду кубика “које морамо да купимо мимо договорених…” па што не договори и тих милијарду? Зар не рече да не треба да бринемо? Рекла бих да нас припремаш за проблеме који ће да настану кад почне дејство ТАЈНИХ ДОГОВОРА са Шолцом и осталом лешинарском булументом. Па скрушено изјавиш како смо, ето, моралаи… што год да је то. СУВЕРЕНА држава НЕ МОРА ништа. Или нисмо суверена држава?
  Сваком је јасно шта је ММФ; зар није и теби? Доле ММФ!
  О повећању плата и пензија – не липши, магарче! Кад стигне то “невиђено” повећање наша куповна моћ ће бити најозбиљније нарушена! а повећање тек једна ситна закрпица…
  Узгред: где је тај шећер кога “има довољно у складиштима”? Ми не купујемо у складиштима већ у продавницама, а тамо – суша.
  Вучићу, Вучићу! Престани са демагогијом!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.