ТРАМП О ГЛАВНОМ КРИВЦУ ЗА РАТ У УКРАЈИНИ: Знам добро Путина, он ме разумео и не би то урадио!

Бивши амерички председник Доналд Трамп сматра да војна помоћ коју је Вашингтон пружио Кијеву могла би довести до тога да се сукоб у Украјини претвори у Трећи светски рат.

– Имамо рат у Украјини.. Можда ће он довести до Трећег светског рата због начина на који се носимо са њим – упозорио је Трамп у говору на верској конзервативној конвенцији у Нешвилу у Тенесију која је одржана у петак. Он је критиковао и пакете помоћи које је Бајденова администрација одобрила Украјини због сукоба са Русијом.

– Управо смо дали 40 милијарди долара, и на то још додатних 16 милијарди долара. Дакле 56 милијарди долара -рекао је Трамп. – Кад погледате Европу и Немачку и Француску и све ове друге земље, они су дали мали део, мали, мали део онога што ми дајемо. Ми дајемо 56 милијарди долара, а они дају неколико милијарди долара. И они су ти који су много више погођени – рекао је Трамп.

Трамп је још једном поновио да је главни кривац за рат у Украјини Џо Бајден, који га је заменио у Белој кући, инсистирајући да “да сам ја председник то се никад не би догодило”.

– Веома сам добро упознао Путина и разговарали смо о томе… Знао је да ће последице бити огромне. Он је разумео и никада то не би урадио – инсистира Трамп.

– Да ли би неко желео да се кандидујем за председника? – питао је Трамп окупљене, после чега је уследило гласно клицање публике.

Извор: https://www.novosti.rs/c/planeta/svet/1127818/rat-rusija-ukrajina-donald-tramp-vladimir-putin-najnovije-vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *