ОКЛОПНО ВОЗИЛО “МИЛОШ” СЕ ОВДЕ “РАЂА”: У фабрици борбених Сложених система код Куршумлије ниче још један погон

НАСТАВЉА се проширење фабрике Сложених борбених система у Пљакову код Куршумлије, отворене 2019, а у току је трећа фаза радова.

ОКЛОПНО ВОЗИЛО МИЛОШ СЕ ОВДЕ РАЂА: У фабрици борбених Сложених система код Куршумлије ниче још један погон

Борбено возило “Милош” / Фото МО

Погон са око 110 запослених у којем се производе делови за оклопно возило “милош”, наставља са развојем да би се, како је планирано, овде потпуно монтирало ово оклопно возило.

Проширење капацитета фабрике, према речима директора Борбених сложених система Србије, Огњена Оливерића, захтеваће и пријем још 80 радника, ове и наредне године.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ 

– Поред огранака у Београду и Великој Плани овде смо отворили погон на иницијативу председника Александра Вучића. Прва и друга фаза изградње реализоване су пријемом радника који су били на обици у Великој Плани и они сада производе оклоп за “милоша”, док смо другу фазу завршили протекле и ове године изградњом погона за лакирање и сачмарење метала – каже Оливерић и додаје да ће се изградњом новог објеката заокружити производња комплетног “милоша ” у Куршумлији.

Отварањем погона за ласерско сечење и савијање омогућено је да се овде уради читава конструкција, а Оливерић најављује и упошљавање нових младих кадрова.

Фото: Д. Зечевић

– Отварање ове фабрике од круцијалног је значаја за развој општине Куршумлија, јер је политика фирме да упошљавамо младе до 35 година. Осим редовних и сигурних примања запосленима се пружа и могућност напредовања, што је циљ младих, амбициозних и образованих – каже Сања Миљковић, стручни сарадник у куршумлијском погону Борбених сложених система.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *