ЛУКАШЕНКО О ПРЕДЛОГУ ПОЉСКЕ: Схватате ли да је то Трећи светски рат

Председник Белорусије Александар Лукашенко критиковао је предлог Пољске да се у Украјину пошаље западни мировни контингент и упозорио да би то значило Трећи светски рат.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Видите, ови полудели Пољаци већ предлажу да се тај (председник САД Џозеф Бајден) позове са друге стране океана и почињу да га подстичу: хајде да формирамо мировну мисију од 100.000 војника и уведемо је кроз Лавов у Украјину. Схватате ли да је то Трећи светски рат? Шта мислите, ми ћемо у том случају остати невинашца – рекао је Лукашенко, а преноси Спутњик.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Раније је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио да постоји могућност да би Пољска желела да се утврди на западу Украјине и подсетио да пољске власти истичу да је неопходно слање мировњака НАТО-а у Украјину.

Како наводи пољски медији, за сада у Варшави постоји озбиљно неслагање између владе и председника, јер је председник Дуда вољан да прихвати овај пројекат само ако Американци дају “зелено светло”.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ

Један коментар

  1. Ne znam sta bih rekao o ovome a da ne budem vulgaran. Braca Poljaci, Sloveni, su postali toliko ostrascen narod da to postaje degutantno.

    23
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *