LUKAŠENKO O PREDLOGU POLJSKE: Shvatate li da je to Treći svetski rat

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kritikovao je predlog Poljske da se u Ukrajinu pošalje zapadni mirovni kontingent i upozorio da bi to značilo Treći svetski rat.

PRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Vidite, ovi poludeli Poljaci već predlažu da se taj (predsednik SAD Džozef Bajden) pozove sa druge strane okeana i počinju da ga podstiču: hajde da formiramo mirovnu misiju od 100.000 vojnika i uvedemo je kroz Lavov u Ukrajinu. Shvatate li da je to Treći svetski rat? Šta mislite, mi ćemo u tom slučaju ostati nevinašca – rekao je Lukašenko, a prenosi Sputnjik.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio da postoji mogućnost da bi Poljska želela da se utvrdi na zapadu Ukrajine i podsetio da poljske vlasti ističu da je neophodno slanje mirovnjaka NATO-a u Ukrajinu.

Kako navodi poljski mediji, za sada u Varšavi postoji ozbiljno neslaganje između vlade i predsednika, jer je predsednik Duda voljan da prihvati ovaj projekat samo ako Amerikanci daju “zeleno svetlo”.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI

Jedan komentar

  1. Ne znam sta bih rekao o ovome a da ne budem vulgaran. Braca Poljaci, Sloveni, su postali toliko ostrascen narod da to postaje degutantno.

    23
    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *