ГОДИШЊИЦА СМРТИ СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Покрет социјалиста одао пошту бившем председнику

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин је у пратњи омладине и руководства своје партије одао пошту некадашњем председнику Србије и СР Југославије Слободану Милошевићу. Данас се навршава 16 година од смрти бившег председника Србије и СР Југославије.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Сви који данас говоре о потреби поштовања међународног права морали би да признају да је Слободан Милошевић са српским народом 1999. године на Косову и Метохији бранио међународно право и морали би због тога да га поштују. Слободан Милошевић је заслужио поштовање за своју борбу, није заслужио да га продају и на крају уморе у Хагу. Историја ће према Слободану Милошевићу бити много праведнија него што су били његови савременици. Слободан Милошевић где год Срби да живе ужива много више поштовања, захвалности и љубави него они који су га Хагу продали и изручили – изјавио је председник Покрета социјалиста Александар Вулин. 

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

2 коментара

  1. Trebali bi svi da odu i odaju počast miloševicu. I sad se sve vise vidi da ga je zapad ocenio jel nije hteo da im bude potrčko kao npr Helenski.

  2. unutrašnji dijalog, glas naroda

    Pokret socijalista odao poštu bivšem predsedniku Miloševiću

    Poštu odaju i svi rodoljubi. Da vidi Briselski sporazum kojim je Kosovo dobilo sve statusne državne atribute (sa predstojećim kompromisom i sveobuhvatnim sporazumom o normalizaciji – verovatno će dobiti punopravno članstvo u SB UN-a – prevrnuo bi se u grobu. Jel se zato Milošević borio za KiM? Unutrašnji “protivnički faktor-…kolona je pokrenuo rušenje Miloševića – a Nato agresijom na Srbiju završio. Najveći krivac za to je nejedinstvo i nesloga Srba, a u izvesnoj meri i političke greške. Svima je žao da se tako masivna snaga (dogodio narod), jedinstvo u odbrani KiM, naglo istopila na liniji izdaje Srba protiv Srba, nacionalnih interesa.

    Ja sam dosta pisao o tome, nosio moje lične parole na mitinzima da branimo KiM od separatista (za sve sam bio u pravu što danas vreme dokazuje, neću da se hvalim argumentima), neki članak izašao u novine itd.

    Na početku konfliktnih situacija devedesetih godina raspadom Jugoslavije uočio sam političke greške koje su nepredvidive za budićnost, predstavljaće posebnu opasnost, ali to je nadležnost političara SKJ odnosno SKS? Računao sam gde cela Srbija tu i ja. Do kraja su svi patrioti, kao i ja, podržavali Miloševića sa nadom da će korigovati neke greške.

    PRVA GREŠKA Milošević je trebao da se drži KiM, i odbrane od separatista, što znači “adekvatna politika” (da ne obrazlažem strategiju za koju sam bio siguran da je najadekvatnija). Što znači “specifičan tajni plan za KiM” za odbranu od separatizma, ništa protiv Šiptara-Albanaca, na osnovama ramnopravnosti i jednakcosti, u prvom planu povratak proteranih Srba od ranije (Titivo vreme); KiM se sa srpskim narodom na kosmetu brani, trebalo je podsticati demografiju Srba i povratak proteranih.
    – Nije trebalo da se ide na odbranu Jugoslavije protiv otcepljenja Slovenije, Hrvatske… (BiH) iz prostog razloga što nije odgovarao pogodan trenutak: katolički svet je veliki, kao i muslimanski svet – izazvaće kontre-efekat protiv Srbije, nije ostvaren povratak proteranih. Bio sam službeno u Hrvatskoj, Srbi su u priličnoj meri živeli ramnopravno sa Hrvatima.
    Zato i kažem, ponavljam, Milošević je trebao da se drži KiM i politike protiv separatističke aktivnosti, ideologije i euforije.
    – NAJVEĆE ŠANSE za odbranu srpsko KiM od separatizma Milošević je imao osamdesetih godina p.v., da je napravio tajni plan za realizaciju (koji bi u ogromnoj meri uspeo kako sam predvidjao), ali zbog političkog-komunističkog sistema narodna inicijativa nije mogla da dodje do izražaja, Milošević je imao svoje partijsko-političko okruženje koje nije živelo na KiM i nemože adekvatno da deluje, nedovoljno je prihvatao PETICIJU I PISMO Mesne zajednice Kosovo polje, potpisnik Miroslav Šolević, predato sednici CK SKJ u skupštini u Beogradu (da ne obrazlažem, široka je tema i argimentacija).
    – U to vreme 80-90-tih godina da je nedeljnik NIN, ili INTERVJU imao-omogućio pet lista za “pisma naroda” – u prvom planu kosmetski Srbi – kao što je to OMOGUĆENO DANAS U “PEČATU” bez cenzure vlasti (komentari) o problemima na KiM, da se zaustavi šovinističko delovanje i iseljavanje Srba – verujem da bi mnogi srpski političari, pa i sam Milošević aizvukli neke pouke da iniciraju adekvatniju strategiju za odbranu KiM od separatističkog delovanja. Da skratim, još jednom pošta za Miloševića, hrabro se borio za Srbiju, KiM, i stvori jedinstvo i slogu srpskoga naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *