УКРАЈИНСКИ ОКЛОПЊАЦИ НА ЛИНИЈИ РАЗГРАНИЧЕЊА: Примећен покрет трупа, уследила реакција ЛНР

Украјина, Украјинска војска
Фото: Бета

Прес служба Народне милиције Луганске Народне Републике саопштила је да су примећена оклопна возила украјинске војске у стамбеним насељима недалеко од линије разграничења у Донбасу.

– Кршећи трећи параграф мера, непријатељ наставља да стационира оружје и војну опрему у насеља на територији коју контролише Украјина – рекао је портпарол, преноси РИА Новости.

ЗАПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

Народна милиција је снимила оклопна извиђачка и патролна возила БРДМ-2 украјинских снага безбедности у насељима Станица Луганска и Макарово, која се налазе под контролом Кијева.

У лето 2020. у Донбасу су ступиле на снагу мере за прекид ватре. Ове мере подразумевају потпуну забрану отварања ватре, постављања оружја у насељена места и близу њих, офанзивне и извиђачко-диверзантске операције. Забрањено је и инжињеријско опремање положаја и употреба беспилотних летелица у близини линије додира. Наредбе о прекиду ватре морају остати на снази док се сукоб у потпуности не реши.

У априлу 2014. украјинске власти су покренуле војну операцију против ДНР и ЛНР, које су прогласиле независност након пуча у Кијеву у фебруару 2014. године. Питање решавања ситуације у Донбасу разматра се на састанцима контакт групе. Међутим, и након споразума о прекиду ватре, окршаји се настављају.

Москва је више пута изјављивала да Кијев не поштује споразуме из Минска и да одуговлачи преговоре о решавању сукоба. Министарство спољних послова Русије је навело да је Кијев послао половину целокупног особља оружаних снага Украјине у Донбас.

Москва је изразила забринутост због пребацивања војне опреме из земаља НАТО-а на руске границе и повећања броја западних инструктора у Донбасу. Западне земље настављају да пружају војну подршку Украјини, укључујући и снабдевање оружјем које се користи у Донбасу.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

4 коментара

  1. Kako to da neko sme da stacionira silu na granici razgranicenja a da neko drugi to nesme???Dali tu “Zapadne demokratije”,vide bilo kakav kukljin u arsinima?Dali su svesni,koliko su se upetljali u svoje kontroverzne izjave?Obhasnjenja i definisanja”???Kako je moguce,da na sav glas urlaju i govore:”U nas zagrljaj,svako moze!To je slobodan izbor i sloboda odluke…A da sa druge strane,reze i kazu:”Ako kupite to i to od Rusa,uvodimo vam sankcije”…???Ako je vec to po njima,pravda….Sta ce biti kada Rusija odluci da zavrne gas,naftu,zito…???dali ce onda neki od njih da duvaju u duduke,i pozivaju u napad na Rusiju,koja,gle cuda,nece da im proda gas dabi se ogrejali,i hleba da jedu…???Verujte ljudi,normalni ljudi,kada bi Rusija svom narodu,zabranila vodku,ovi bi opet krenuli u “oslobadjanje” ruskog naroda od “tiranije”!Ovi drugi,koji su vec,ili ce sutra,morace,priznati “Kosovo drzavu”,sa zamgljenim umom,krenuce u oslobadjanje Krima.To vise nije napad na “Donbasove”!To je direktan napad na rusku federaciju!!!Nece oni na “Donbasove” to je samo kamuflaza!!!To,tako bar oni racunaju,bice lak zalogaj,kada se Rusija natera na kolena.Dali ce tada,kada “padne” Krim,biti Ukrajine…???To usijanim mozgovima,nije ni na kraj pameti!!!Nama ovi sto se “brinu” za Ukrajinu,otese kosovo.Njima nije jasno,da je na Krimu,odrzan REFERENDUM!!!Slobodno glasanje!!!Kako to po njima,nije sopstvenom voljom donesena odluka???Sta je po njima,jedino,”dobrovoljno i slobodan izbor”…Ako neko zacvili i kaze:OCU U NATO!…i NISTA DRUGO…????SVETE,NEKA TI JE SA SRECOM LUDILO!OVDE BOG NEMA STA DA TRAZI!!!SVEVISNJI,GLEDAJ SVOJA POSLA,I AKO JOS NEGDE STVARAS,VIDI DA TI SE VISE NE PODVUCE OVAKVA GRESKA.MOLIM TI SE!JES DA BUDE!

    15
    2
  2. Amerika evropa I jos luda britanija oni su organizatori svega I oce rat to je luda nacija a ukrajina je slepac I vodi sve snjima u propast rusi pokusavaju to sve da dovede u mir I sigurnost celom sveta u evropa I u svetu ali sa Marion I nesposobni nema price. Oni I amerika I svabe su u celom svetu pravili radove da jadni narod pati I dan dans ma kosu oni tih 30 ljudi da nas odvedu u propast.referendum naroda svog u evropa mora dase radi pa narod neka kaze a ne nji par budala a schlz njega ne razumem da mora da laze guzicu americi .ovo nije vise ona nemacka 90 deseti godina ovo je nula od drzave..stop americi I onom grober bazenu I britanije exstra da prestanu napadima na narod neka amerika raduje u americi ima dosta nereseni stvari sama sa svojima.

    8
    1
  3. Rusi nisu deca,neće krenuti prvi.Ako ukrajinci krenu na Donbas,rusi će tek onda reagovati.Ovde je bitno da se vidi ko će prvi početi isto kao što je bilo i u BiH, kada se ubistvo srpskog svata, zapadnom propagandom totalno zataškalo.

  4. A šta mislite da se ovde neće zataškati napad Ukrajine na Donbas i prikazati ruski odgovor kao akcija napada na Ukrajinu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *