“КОНВОЈ СЛОБОДЕ” ЗАУСТАВЉЕН ИСПРЕД ПАРИЗА: Полиција блокирала хиљаде људи на прилазима Паризу

Француска, конвој, протест
Париска полиција зауставила је данас око 50 возила из такозваног конвоја слободе против ковид мера која су, упркос забрани, покушала да уђу у главни град Француске.
 
Више хиљада противника ковид пропусница окупило се у ноћи са петка на суботу на главним прилазима француској престоници.
 
 
Париска полицијска префектура саопштила је да је 50 возила из два “конвоја слободе” заустављено у покушају да уђу у Париз код Шампереа и Мајоа, јавља Франс 24.
 
У француској престоници у наредна три дана биће распоређено скоро 7.200 полицајаца и жандарма, који ће покушати да спрече блокирање града.
 
Први пут од нереда током демонстрација Жутих прслука 2018. године, жандармерија је на улице извела и оклопна возила.
 
Премијер Жан Кастекс упозорио је да ће одговор власти бити чврст према онима који покушају да блокирају саобраћај или престоницу.
 
Полиција процењује да би на данашњим протестима на прилазима Паризу могло бити 3.300 возила. Конвоји из градова широм Француске кренули су ка Паризу, инспирисани канадским протестом против обавезних вакцина за камионџије без које не могу да пређу гранични прелаз, а француски демонстранти се противе потврдама о вакцинацији, неопходном за улазак у ресторане, барове и јавне просторе, пренео је Танјуг.
 
Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.