ВУЧИЋ У СУПЕРМАРКЕТУ

ЗАШТО ПРЕДСЕДНИК КУПУЈЕ ПРОТИВНИКЕ?

Каква је то магија којом председник Србије Александар Вучић успева да дојучерашње љуте противнике и критичаре трансформише у своје верне следбенике и наведе их да, мање или више, одбаце, односно прилагоде своје претходне постулате?

Документарац о десет година владавине Александра Вучића у продукцији Н1 и режији Јанка Баљка емитован на Дан заљубљених, у понедељак, 14. фебруара, подсетио је вашег аутора на један симпатичан догађај из јула 2010, пошто се и сам на тренутак види у том филму. Ради се о посети лидера Српске напредне странке Томислава Николића и Александра Вучића Бриселу и њихових изјава после сусрета с тадашњим комесаром за проширење Штефаном Филеом. Ваш аутор је, као дописник агенције Танјуг из европске престонице, тада послао опширан извештај о тој посети, после чега је уследио позив директорке Бранке Ђукић и подужа критика због пажње посвећене двојици тада опозиционих политичара који су власти Бориса Тадића дисали за вратом. Десет година од тада, мада је за стварну транзицију било потребно много мање (око две године), Бранка Ђукић је постала саветник председника Вучића за јавне политике. * Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Tоплица

    Овде понешто треба да се собави: сви поменути антисрби били су све веме опскурне сподобе са наопаким ставовима, без политиког успеха. Држале су се својих ставова, ко зна киме подупрте. И нису они променили свој однос према Србији, него су се бројне практичне радње власти приближиле њиховим ставовима. Тако да је велико питање ко је овде кога пазарио !
    При том ни мало не подцењујемо тежину наше ситуације и реалне могућности деловања било кога ван пута којим идемо !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.