Подметање геноцида

О безочним притисцима на Грајфа поводом Сребренице, Куртијевим књигама о три (измишљена) српска геноцида над Албанцима од 1878. до 1999, и „денацификацији Србије“

Медији су и у земљама с демократском традицијом арена безочног геополитичког обрачунавања. То смо видели и по томе како су, очито по команди, многи наводно независни западни медији преко ноћи почели да пласирају мноштво текстова чија је носећа порука да је Гидеон Грајф „признао“ грешку и прихватио ону верзију о догађањима у Сребреници током јула 1995. коју намећу западни центри моћи.

ЛОГИКА ЗЛА Убрзо је за њих уследио хладан туш. „Независна међународна комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995. године“ – на чијем челу се налази поменути светски признати израелски научник – демантовала је да је одустала од раније изнетих, на аргументима утемељених ставова. Никада изјава у прилог промене њених закључака није дата израелским медијима већ је фабрикована и пласирана у средства масовног информисања. При чему већина њих до данас није објавила деманти.
Истина је за њих небитна. Битно је обављање (гео)политичког задатка. Ради тога је Грајф већ неко време изложен хистеричној кампањи оних западних фактора и њихових пратећих медијских, научних, НВО и сличних оркестара, који по сваку цену желе да одрже лаж о српском геноциду у Сребреници. Њихово понашање је неморално, али је политички разумљиво. Шта друго и да раде када кулу своје глобалне моћи граде на гробовима непокорних, док причају о хуманом свету за који се наводно залажу? Доминација налаже да се представе као спасиоци недужних док се њихови непријатељи набеђују да су злотвори, макар у стварности бранили своје земље од окупатора.
Као што су нацисти са циљем да оправдају агресију на Пољску измислили пољске нападе на територију Немачке, који су се као догодили у августу 1939, тако и САД са својим НАТО клијентима пласирају лажи којима прикривају освајачку политику коју воде. Данас то најинтензивније раде на штету Руса у контексту украјинске кризе, а у вези с нама почели су тако да поступају крајем 1980-их година. Од тога не одустају. Коначно, када једном дух гебелсовских лажи пусте из боце, више не могу да га у њу врате и да хоће. У противном би признали да нису никакви борци за демократију, већ да су крвави агресори. Значи, морају да наставе да окрећу точак недела и лажи.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

2 коментара

  1. Tоплица

    Ставови и аргументација чисти као суза, али како се заштитити од оних који нити мало не држе ни до једног ни другог. А сами смо од почетка открили један сопствени ненадокнадиви недостатак; да нама, доказаним јунацима са бројних ратних поља, ноге клецају кад год се нађемо у четири ока са неким англосаксом. Додик је ту да као изнимка само потврди ово правило.
    Коме дакле апеловати ? Оном Бујошевићу ? Ако је инстанца виша онда тек коме ? Министру културе и образовања, али ко је тај ? Сви знамо једино Музића али авај ! А племе наше сном тврдијем спава . . .

  2. После напрасне смрти ? Тијанића приметно је подло рушење РТС-а: Корени, комшије, нечиста крв … и да не набрајам више

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.