ПРЕМИНУО МИЛУТИН МРКОЊИЋ

МИЛУТИН Мркоњић, високи функционер Социјалистичке партије Србије преминуо је данас у 79. години.

Ове вести потврдио је на свом Инстаграм профилу Ивица Дачић,.

Подсетимо, Мркоњић је почетком месеца завршио на кардио-васкуларној клиници у Београду где му је уграђен пејсмејкер. У августу је оперисао срчане залиске, и то новом методом, преко препона, а сад је дошао због више испитивања.

Милутин је и почетком године био у болници Драгиша Мишовић, али су тестови тада показали да је негативан на ковид 19.

Мркоњић је рођен у Београду, 23. маја 1942. године, а дипломирао је 1971. године на Грађевинском факултету у Београду.

По завршетку факултета радио је у Бироу за студије и пројектовање железница, а од 1974. године био је руководилац Сектора за пројектовање. Године 1977. запослио се у Центру за истраживање и пројектовање, а његовим спајањем са Саобраћајним институтом постаје његов директор.

Учествовао је у бројним пројектима у Алжиру, Венецуели, Ираку, Кувајту, Кини, Габону, Либији.Био је руководилац обнове Србије испред Владе Србије после НАТО бомбардовања 1999. године.

Такође је био потпредседник Народне скупштине Републике Србије од 8. маја 2007. године. Након што је председник Скупштине Томислав Николић поднео оставку, Мркоњић је преузео председавање седницама Скупштине као најстарији од потпредседника, до избора новог председника Оливера Дулића 23. маја 2007. Пред Мркоњићем је Влада Републике Србије положила заклетву 15. маја 2007. године.

У Влади која је формирана након избора у мају 2012. године, Милутин Мркоњић је обављао функцију министра саобраћаја до реконструкције која је завршена 2. септембра 2013. године. На том месту га је заменио страначки колега Александар Антић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *