Примарно је не нашкодити

Пишу:
Проф. др Јован Антовић, Стокхолм
Проф. др Александра Антовић, Стокхолм
Проф. др Бојко Бјелаковић, Ниш
Проф. др Драго Ђорђевић, Београд
Проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, Београд

Технологија уноса SPIKE протеина вируса (страних и опасних) убризгавањем вештачки синтетисане РНК, а у циљу програмирања ћелија деце да га сама продукују, никада раније није коришћена. Ова иновативна технологија никада није примењена ни на широкој популацији одраслих и здравих особа, а камоли за имунизацију трудница, деце, адолесцената. Ипак, она је коришћена за производњу лекова, чија је примена праћена и порастом броја аутоимунских болести

Помоћне“ медицинске науке, као што су микробиологија, биохемија, генетика, статистика, социјална медицина и епидемиологија, могу имати велики значај када се исправно примењују у интересу пацијента, јавног здравља, нације, човечанства. Епидемиологија, поред теоријског приступа, има и важан практични задатак у истраживању епидемија, испитивању утицаја околине на здравље, у прикупљању и анализи података о нежељеним реакцијама на интервенције, лекове и вакцине.

(НЕ)ДОСТУПНОСТ ПОДАТАКА У уређеним системима, стандардно су и лако доступни тачни подаци за све болести (смртност, оболевање, фактори ризика); за нежељене ефекте примењених терапија (превентивних или лековитих); за примену антибактеријских лекова и резистенцију бактерија; за серопреваленцију болести од великог медицинског значаја; за инциденцију малигнитета и број трансплантираних органа, као и за друге важне аспекте који се тичу здравља нације. Да би ови подаци били смислени и релевантни за анализу и поређење, саопштавају се њихове стопе и проценти, врши се њихова стратификација у односу на узрасне групе, пол, факторе ризика (генетика и епигенетика), градове, округе.
Подаци се користе за анализу, за формирање модела предикције (предвиђања), за публикације научних радова. То је посебно значајно када постоји важан епидемиолошки догађај од великог националног значаја, као што је болест ковид-19.
Као исправан компаративни модел могу да нам послуже транспарентни подаци других земаља које извештавају о бројевима и процентима вакцинисаних становника на описани начин и објективно прате податке о ефикасности вакцина против ковида 19, саопштавају бројеве оболелих вакцинисаних и невакцинисаних особа, а све у циљу утврђивања ефикасности мере која се примењује.
Све земље би требало да прате, евидентирају и извештавају о нежељеним ефектима медицинских интервенција, што је обавезна, стандардна и законска процедура, и то посебно сада када је први пут у примени генетски заснована платформа тзв. имунизације, настала у скраћеном поступку лабораторијских испитивања и кроз још увек комплетно незавршене фазе II и III клиничких испитивања. Зато ови лекови (вакцине) имају статус „привремено и условно одобрених за примену, са дозволом која важи само годину дана“ (видети сајт www.lrne.org). Зато забрињава утисак да у Србији не постоје слични и ажурирани подаци важни за праћење здравља нације.

[restrict]

НЕЖЕЉЕНА ДЕЈСТВА? Да ли је могуће, и како је могуће, да не постоји ниједан званичан, објективан податак о вакцинисанима, о ефикасности примењених вакцина, о оболевању вакцинисаних од ковида 19, о нежељеним дејствима вакцина? Апсолутно је немогуће да ниједан грађанин није, након вакцинације, имао бол у руци, оток, хематом, грозницу…
Да ли је могуће да они који позивају децу да се вакцинишу против ковида 19, супротно традиционално дефинисаним медицинским критеријумима за вакцинацију, у истом позиву не упозоравају родитеље и на могућа нежељена дејства вакцина (краткорочна – делимично утврђена и дугорочна – потпуно неутврђена)? Да ли је могуће да имунолози мирно спавају, знајући да потпуна безбедносна сигурност, тзв. шиљак (SPIKE) РНК инокулације, није утврђена код деце?
Познато је да дугорочна испитивања трају најмање пет година, а током овог периода се утврђују могућа нежељена дејстава, њихове врсте и проценат. Међутим, технологија уноса SPIKE протеина вируса (страних и опасних) убризгавањем вештачки синтетисане РНК, а у циљу програмирања ћелија деце да га сама продукују, никада раније није коришћена. Ова иновативна технологија никада није примењена ни на широкој популацији одраслих и здравих особа, а камоли за имунизацију трудница, деце, адолесцената. Ипак, она је коришћена за производњу лекова, чија је примена праћена и порастом броја аутоимунских болести (део научних радова видети на www.lrne.org).

ЛЕКАРСКА ЗАКЛЕТВА Зато се намеће законско и етичко питање: на основу којих доказа имунолози, епидемиолози, поједини педијатри, Градски завод за јавно здравље Београда и Институт за јавно здравље Републике Србије, тврде да је препоручена вакцина, mRNA Comirnaty (генетски лек) безбедна за децу? Како то знају, када дугорочна нежељена дејства нису још увек испитана?! Где је запела медицина у Србији? Где су нестали етика, лекарска заклетва и темељ медицине „примарно је не нашкодити – primum non nocere“? Зашто нема података? Ако постоје, где су пријављени нежељени ефекти вакцина?
Шта је с резултатима више пројеката о ковиду 19 у Србији, које финансирају сви грађани Србије? Где се публикују научна истраживања о болести ковид-19 у Србији, јер епидемиолошких података о ситуацији у Србији на Pubmed-у нема? Где је микробиологија, са својим елитним делом вирусолога, да смислено објасни грађанима у чему се разликују нови делта SARS COV-2 сој вируса од изворног, „дивљег соја“ из Вухана? Какав је клинички, лабораторијски значај сојева alfa, delta, mi, lambda и каква је разлика у превенцији? Да ли је држава анализирала разлоге огромног неповерења грађана Србије према званичним препорукама? Да ли постоји податак о томе колико људи у Србији примењује ивермектин у лечењу или превенцији ковида 19? Овај лек се налази на листи Д за хуману употребу, али није званично одобрен за ковид-19 код нас, али га и поред тога део становништва користи у високом проценту за превенцију и лечење ове болести. Да ли ће друштвене мреже „које имају информације о томе“ заменити Министарство здравља, које често каска с информацијама, укључујући и најновији документ број 500-01-1144/2021-16 у којем тврди да „не поседује тражене информације“ о изолацији SARS COV-2, валидности PCR теста, ефикасности заштитних маски (документ се налази на сајту www.lrne.оrg)? Ко треба да поседује ове информације?
Аутори овог текста су универзитетски професори и интелектуалци „не само да би нешто знали него да би, кад затреба, нешто и били“ (Мило Ломпар). Они нужно немају обавезу, и у овом тексту можда не заступају ставове својих послодаваца, али сматрају да је једино научно и етички исправно рећи: за сада се не зна да ли постоје штетна дејства РНК SPIKE вакцине препоручене деци, јер дугорочне студије нису завршене. Потписани аутори се не баве алтернативном медицином, али имају дубоки респект и према алтернативним областима медицине и према свим часним колегама који се њима баве. Пре свега, ови аутори верују у опште прихваћене принципе медицине засноване на доказима, у плурализам, у мултидисциплинарни приступ, јер су то били основи за кључна открића и напредак медицине уназад вековима. Стога очекујемо да ће сви одговорни лекари и институције Србије у свом раду користити те исте принципе, а пре свега на начин да не наносе штету деци и грађанима Србије.

[/restrict]

Један коментар

  1. Сва, баш сва ова питања и сумње поставила сам још пре више месеци у својим коментарима, у овом магазину – а где бих иначе, да није њега? Уместо било каквог научно заснованог податка, о било чему у вези са овим дизајнираним вирусом, народ је свакодневно бомбардован бројкама о броју “позитивних од броја тестираних”- као да то било шта значи, јер – нити је број позитивних исто што и број оболелих, нити је тестирање поуздано, нити је тест специфичан. А тек кад се израчунају проценти, што ни најмање није тешко, испада да је смртност мања него од сезонског грипа! Испада да је једино било важно изазвати страх и одржавати га на одређеном нивоу, да би се могле спровести све погубне мере ограничавања слободе и контроле становништва целе планете, а ЈЕДИНО ЧЕГА СЕ ТРЕБА ПЛАШИТИ ЈЕ – СТРАХ! И успели су у томе! Да би, на крају, дошла вакцина – која то није, ни по једном критеријуму. Фаворизована Фајзер “вакцина”, дубоко верујем, прилагођена је различитим серијама, својим саставом, као и пројектованим одложеним негативним ефектима, различитим потребама њеног наручиоца и платиоца… Забранити, ЗАБРАНИТИ! јефтине, а релативно делотворне лекове – СЗО је одиграла срамну улогу! Довести до слома здравство свих земаља света; лечити само ковид.19, док сви други болесници могу слободно да умру, урушити привреде; уклопити се у отворене планове из Давоса о смањењу популације; прелити још богатства у џепове најбогатијих из џепова све сиромашнијег целог осталог света… играти се Бога… Још је преостало да почну да нам дирају у децу.
    Па новоговор: омражена кованица “социјана дистанца” (уместо просто: растојање) која иритира јер је, заиста, на удару социјално биће човека. Или “антиваксер” – измишљотина која не значи ништа, и тако то… и све сличније Хакслијевој застрашујућој визији света од пре 90 година, или Орвеловој, или нообеловца Ишигуре, Замјатина…
    Све ми то знамо, и још много тога, све нас узнемирава, иритира, и? Ништа не можемо. Ово је завера светских размера.. Можда ће Бог имати последњу реч…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *