Корисне информације за запошљавање

Пословни свет кроз радионице компаније НИС и фондације СОС Дечија села

Са жељом да младима приближе процес запошљавања и уведу их у пословни свет, компанија НИС је у сарадњи с фондацијом СОС Дечија села Србија одржала четврту по реду радионицу у области запошљавања и економског оснаживања за 11 штићеника овог удружења. Овога пута, током радионице која је одржана у дигиталном формату, штићеници СОС Дечијих села који се налазе у систему алтернативног старања имали су прилику да од чланова тима људских ресурса компаније НИС сазнају бројне корисне информације у вези са заснивањем радног односа.

Искусни професионалци компаније НИС учеснике радионице упознали су с обавезама послодавца, али и кандидата приликом запошљавања и дефинисања радних односа. Такође, млади су имали прилику да сазнају шта могу очекивати првог радног дана и на почетку свог радног ангажовања, која су права и обавезе запослених, али и које су користи радног односа. Како је долазак на ново радно место уједно и питање социјалног статуса, стручњаци из ове области разговарали су и о социјалном оквиру радног односа.

Током претходних радионица полазници су имали прилике да се информишу о процесу конкурисања за посао, начину на који се пише радна биографија, али и припреми за разговор с будућим послодавцем. Како је презентовање својих знања и вештина током разговора за посао такође међу кључним моментима када је запошљавање у питању, управо то је и била једна од тема претходних радионица.

Циклус едукативних радионица за младе заједнички реализују компанија НИС, Центар „Јаки млади“ и фондација СОС Дечија села, са циљем економског оснаживања и пружања подршке младима у стицању практичног знања које је значајно за процес запослења и проналаска одговарајућег посла.

„Учешће у оваквом пројекту је за мене била изузетна част. Чињеница да сам међу слушаоцима имала младе људе којима су оваква предавања неопходна изазвало је посебно узбуђење, али и додатну одговорност. Садржај предавања осмислила сам трудећи се да им што више приближим примере из праксе, као и да им се обраћам речником који им је близак. Посебно ме је обрадовало њихово укључивање у презентацију, као и чињеница да смо презентацију мало продужили због дискусије која је након тога настала. Мишљења сам да смо своју мисију с овим младим људима тек почели и да можемо још много тога да им пружимо у даљем процесу оснаживања у тражењу посла, чак можда међу њима имамо и неке будуће колеге“, изјавила је Мариана Петровић, HR Бизнис Партнер Блока Прерада у компанији НИС.        


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *