ХАЛИЈАРД И КОСОВО

Србија у раљама опаке индоктринације и њене политичке експлоатације

Косовско-албанске паравојне јединице поново су упале на север Косова. Стациониране су на тамошњим административним прелазима, где својим агресивним понашањем демонстрирају да када то пожели, шта год наша власт говорила, Приштина и на том, не тако давно неокупираном делу наше јужне покрајине – има контролу. Тамошњи српски народ се окупио и протестује због таквог понашања, како ми то кажемо, косовско-метохијских привремених институција, али оне и даље терају по своме. То су последице онога што је Београд урадио у оквиру Бриселског процеса, а што се показало веома штетним.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

3 коментара

 1. Tоплица

  На жалост управо нам се догађа оно на шта је цењени аутор, на страницама “Печата” одавно властима указивао. Ту шаховску партију са нама недораслима, а можда и морално проблематичнима, Запад је префињеном игром довео до ситуације кад је шиптари ситним неправиностима у игри, без по муке приводе крају. Најпре Тадићево пребацивање преговора у Европу, па опет Тадићево питање међународном суду, па “преговори” оног Стефановића, затим кроз исту брешу, са бројним неславним потезима продор “патријота”, и ево нас ту где смо. Морал спомињемо јер се сва та неславна игра играла далеко од очију Српског грађанина, коме се за сваки случај намакло довољно да може да радуцка у шатро индустрији, седи по кафићима и воза се половним иномаркама.
  Још нам је остало да се згранути питамо да ли у Свету постоји случај да је непријатељ некоме преотео део територије, не цео, а жртва непријатељу, у миру предала и остатак, иако на њему историјски живи њен народ ?! И никоме ништа ! Остађемо ми и без Београда ! Само треба довољно причекати. . .
  Да ли је све ово зато што нас предуго силују па смо изгубили критерије и оријентире ? Или смо искрварили на Кајмакчалану и остали без здравог генофонда ? Или су нас способнији од нас, у оној Југославији, онако обескрвљене, вештим џудо захватом у моменту заувек бацили на плећа ? Или све поменуто и ко зна шта још ? Посматрајући ову жалосну сцену, а и оне ближе и даље од нас, у једно смо сигурни; Ђаво ће ове подржавати до момента кад буду довољно демаскирани и огађени. Тад ће га заједно са народом рушити и притом инсталирати нову гарнитуру да настави истим путем, а сви потписи остађе нетакнути, недодирљиви, неизмењиви. Косово отплови . . .

 2. То је прави опис данашње владавине у Србији, “дубока титоистичка држава”. То произилази од генерација које су васпитаване да подцењују и мрзе све што је Српско, а главни корисник тих титоистичких доктрина су исти они који су предводили бомбардовање Србије 78. дана, а који данас узимају активно учешће на тим обележјима, где намерном и са предумишљањем запостављују историјску чињеницу да је Вожд Трећег српског устанка, Дража Мијаиловић предводио акцију спасавања америчких авијатичара. Још један доказ колико је Србија окупирана, и да јој се не дозвољава да исправља наметнуту лажну историју.

 3. Unutrašnji dijalog o Kosovu, glas naroda

  (не-објективна политика)

  Чланак у уводном излаганју је информативан и поучан, са извесном дилемом, цитирам реченицу: Косовско-албанске паравојне јединице поново су упале на север Косова, стациониране на тамошнјим “административним прелазима”…?
  Ако прочитамо Одредбе из Бриселског споразума (преговарачки процес са Приштином): Извештај Канцеларије за Косово и Метохију – Влада републике Србије – видимо да је на аминистративним прелазима Јаринје, Брнјак, успоставлјено ЗАЈЕДНИЧКО ИНТЕГРИСАНО УПРАВЛЈАНЈЕ ПРЕЛАЗИМА – није одвојено (поставлјена царинска државна граница са изградјених пунктова), у осам тачака. Са нагласком да: једна страна (косовска) препознаје линију као границу, а друга страна (српска) је препознаје као административну линију(!). Шта то значи: За Косово поставлјена граница да заокружи територијални суверенитет Косова. А за Србе – да границу третирају као “административни прелази”, да се обманјује српски народ, да живи у заблуди.
  ИСТО и предаја катастра, матичних кнјига, царински печат, универзитетске дипломе… упућује на унапред успоставлјен договор са Косовом и ЕУ, да “Србија преда Косово” преко Бриселског споразума, али ће то за домаћу српску јавност третирати као “нестатусни споразум”(!). Као, статус ће се решавати на крају споразума (пред свршен чин)?

  Није јасно како може да се постави граница измедју Србије и АП КиМ за Албанце, а Србија добила ПРАВО да говори како је то административни прелаз, то нема нигде у свету. Зато се Бриселски споразум прикрива од народа – није доставлјен Народној скупштини на дебату по свим тачкама, да види народ превару. Зато су наоружане косовско-албанске паравојне сепаратистичке снаге заузеле интегрисане административне прелазе – границу да демонстрирају државу и заокруже цело Косово. Како је могуће величати Бриселски споразум којим се отима-предаке КиМ албанским муслиманима? Треба га под хитно одбацити док још има времена: са компромисом и свеобухватним споразумом биће отето – Косово ће уклјучити у пуноправно чланство у ОУН, Унеско, ИНерпол, СЕ…? Хвала на објави!…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *