ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА – Империја у борделу

Бежало се и из Сајгона, али Кабул је већа мора и од најгорих слика из холивудских блокбастера. Јер живот не тече холивудским коритима. У Холивуду после најгорих искушења, на којима се нађе Силвестер Сталоне, увек дође хепи-енд. После талибана нема „срећног краја“

Плаћени оптимисти одмах су се активирали. Приштински Gazeta express хитно преноси тешитељску поруку Данијела Сервера да „постоји само површна веза између ове две ситуације“ – мисли на Авганистан из којег славна америчка војска бежи у горем непоретку него Наполеон из Москве, и Косовa и Метохијe – где Пентагон и НАТО раде исте ствари као у Авганистану пре двадесет година. Без темеља подижу државу.
„Америчке трупе су увек добродошле на Косову (и Метохији), коме је недостајала војска. Многи грађани Косова (и Метохије) желе да они остану на неодређено време. То није био случај у Авганистану, који је имао своју војску и врло мало толеранције према америчком присуству,“ хвата се за сламке Сервер, у овом часу кад све што Империја држи у претњи и насиљу трепти од жеље да се одмакне што је више могуће. То су десетине држава на свим континентима у којима амерички амбасадори вуку премијере и председнике за уво пре него што им гласно кажу шта да ураде, а да би то било дично „демократско чињење“.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *