БАЛАСТ ЛЕГИТИМИТЕТА

ПРАВОСУЂЕ И УСТАВ

Да ли садашњи, и за саму власт, дискутабилни скупштински сазив жури да обави измене Устава само у делу о правосуђу, или у потаји вреба још неки предлог који би ишао у „пакету“ с већ покренутим правосудним изменама?

После вишегодишњег „повуци потегни“ када су у питању измене Устава, у делу везаном за правосуђе, овај сазив Скупштине Србије решио је да тај процес оконча, без обзира на његов „крњи“ састав због изостанка великог дела опозиције која је бојкотовала последње изборе. Иако проглашеном за „инвалидног“, због чега су убрзо по окончању избора најављени нови за почетак следеће године, Парламенту није сметало да крене у тако деликатан поступак као што је измена Устава.
Скупштински Одбор за уставна питања и законодавство донео је Одлуку о покретању активности за промену Устава које су у његовом делокругу рада. На тај начин је и формално почела процедура за промену највишег правног акта у држави, а разлоге за његову измену и текст амандмана које је израдило Министарство правде Одбору је представила министарка правде Маја Поповић.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *