Хрватска, држава ревидиране историје и лажне стварности

Није у питању вештина дрских ревизиониста него договор са западним моћницима да се ова прљава акција толерише

Хрватска је данас једина држава на свету којој се толеришу појаве фашизма у свим државним институцијама и у самом државном врху. Више нема сумње да се „модерна“ Хрватска гради на темељима срушене НДХ. Само усташки покрет је веровао да је то могуће, и на нашу жалост, а на срамоту „међународне заједнице“, тај сулуди пројекат се несметано реализује. Био је то не само план него услов усташког покрета који је Фрањо Туђман прихватио, свестан да без њега не може остварити циљ.

ФАРБАЊЕ МРАЧНЕ ПРОШЛОСТИ Нова Хрватска, као и она стара Павелићева, настала је као резултат злочина над Србима и етничког чишћења Срба, под лажном легендом ослобођења од великосрпског хегемонизма. По успостављању проусташке Хрватске појавио се још један озбиљан проблем – ту незакониту грађевину требало је легализовати и њене црне и мрачне боје префарбати у веселе и ружичасте. Није у питању само признање. Требало је направити нови језик, школство, културу, медијски амбијент, правни систем и, што је најважније и најтеже, нову историју „модерне“ Хрватске. Требало је перфидно увести проусташке вредности и правила, а сакрити да иза тога стоји злочиначки усташки покрет. Формула за прикривање је – одрећи се само усташког имена, и ничега више.

НИСУ УСТАШЕ НЕГО КРИЖАРИ У ствари, одлука да се усташе одрекну само свога имена донета је много раније. Да ли су такву одлуку донели сами, велико је питање, јер су то учинили у тренутку када су ступили у везу с британским и америчким обавештајним службама на крају Другог светског рата. Већ те прве акције убацивања терористичких усташких група у тек основану социјалистичку Југославију нису изводили под именом „усташе“, него „крижари“ и нису на капи носили слово „У“, него бели крстић. Још тада су почеле спекулације о томе да то и нису усташе него некаква антикомунистичка војска, и да нису фашистички него „домољубни“, државотворни покрет. Чини се да се тога нису сами досетили, него их је научио онај ко их је из властитих интереса заштитио и сачувао. Исти принцип обмане и маскирања користили су приликом оснивања усташких терористичких организација у емиграцији. Иако су сви знали да су то усташе, иако су се и они сами незванично и даље тако осећали и представљали, нигде у називу тих организација није било усташког имена. Називи су асоцирали само на Хрватску и „ослобођење“ Хрватске.
Чак је и оснивач усташког покрета Анте Павелић у емиграцији своју терористичку организацију назвао Хрватски ослободилачки покрет (ХОП), а не усташки што је у суштини био. Тако им је под покровитељством моћних британских и америчких обавештајних служби пружана помоћ и заштита као прогоњеним политичким емигрантима и борцима за демократску Хрватску. Исти систем маскирања усташки покрет је користио и током грађанског рата у Хрватској, и исти систем користи и данас у договору с моћним западним силама. Са становишта Запада, усташама није забрањено остварење злочиначких циљева него само усташко име и јавно ношење фашистичких симбола.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

2 коментара

 1. Vaso Petković

  Moj Ljubane,vi krajišnici ste meni potpuno neshvatljivi,kao da se nikako ne možete osloboditi naopake pameti i zabluda Svetozara Pribićevića.Nije važno kako se ko zove,već šta je i kakav je u suštini.
  Ko je stvaro i zašto hrvatsku državu jasno je rekao Jovan Dučić-dva germana i jedan slovenac,Gaj,Štrosmajer i Maček- ni jedan nije Hrvat.
  U temelje ove naopake i opasne države ugrađen je genocid i fašizam.Nije Hrvatska fašistička u novije vrijeme,ona je to bila uvijek,to istorijski događaji potvrđuju,to su Srbi najviše osjetili ,podnijevši milionske žrtve. Stvorena je da se na najbrutalni način uništi i u korijenu zatre sve ono što je srpsko i pravoslavno,ne birajući sredstva.
  To je prava istina.Da Srbi respektuju mišljenje Vojvode Mišića i Jovana Dučića drugačiji odnos i sasvim realniju politiku bi vodili u odnosu na Hrvatsku a pogotovo na tu licemjernu i fašističku Evropu,koja ih uvijek pujda na Srbe i pomaže u izvršenju najtežih zločina,pa ih na kraju,mjesto drakonske kazne,još i nagrađuje,a zlikovce štiti i spasava !!.
  Pošto su na vlast u Begradu postavljeni oni koji su u potpunosti provodili ustašku politiku i pre kao i posle poslednjeg rata,ništa se u odnosu na Srbe u Hrvatskoj neće promijeniti na bolje,već samo na gore.
  Da fašizam i nacizam u Evropi nisu pobijeđeni očit je primjer Hrvatska.
  Pitanje je :zašto Evropa toleriše fašizam i ustašluk u Hrvatskoj ?Odgovor se sam nameće -zato što je ista i još gora od ustaša.

  4
  2
  • Cinjenice na kojima se zasniva iskaz su vecim delom promenjene, u stilu propagande primitivisticke komunisticke diktature u Srbiji, ali je zakljucak dosta tacno izveden.
   Hrvatska je u celoj svojoj istoriji bila deo teritorije r-katolicke Evrope, deo njenih elitnih drzava kroz istoriju, u kojima je verno i bezpostedno sluzila vazecim drzavnim principima.
   Kad smo mi-Srbija, sa teritorije davno ugasle Vizantije, uspeli da je uvucemo u svoju drzavu kroz jugoslovenski projekat, kod bivsih gospodara Hrvatskih pokrajina su se upalila sva moguca svetla na uzbunu.
   To je rezultovalo upotrebom svih raspolozivih oruzja protiv nas i mi nismo mogli da se odbranimo i nikad necemo moci. Zato je zlocin trositi nacionalne resurse na pravcu Hrvatske, jer su tu sve zrtve uzaludne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.