СВЕТОМ ДОМИНИРАЈУ МАЧ И ПЕРО

Скупштина Клуба генерала и адмирала Србије

Пише Звонимир Пешић

На скупу је истакнут и велики допринос ,,Печата“ у праћењу рада Међународне конференције поводом две деценије од НАТО агресије

У свечаној сали Дома Војске Србије у Београду 13. јуна одржана је седница Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, којој су присуствовали и многобројни гости из институција са којима та организација сарађује.
После интонирања Химне Републике Србије свечани скуп отворио је председник Клуба генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић: „Настојимо да нашим деловањем утичемо да се ратови као начин решавања спорова спрече, али смо свесни да војска као основни фактор безбедности није превазиђена. О томе сведочи податак да се за потребе војски у свету годишње издваја 1.200 милијарди долара. Посебно истичем студију ’Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999. године’, која је дело непосредних учесника, колега који су били команданти стратегијских групација и носиоци највиших дужности у Министарству одбране и Генералштабу наше војске.

Војска – упоришно место, које се ничим не доводи у питање: Милорад Вучелић

Поводом 20. годишњице од почетка агресије НАТО-а на нашу земљу Клуб је, заједно са Београдским форумом за свет равноправних, СУБНОР-ом Србије и Друштвом српских домаћина организовао дводневну Међународну конференцију „Да се не заборави! Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“. Учествовало је више од две стотине делатника из области политике, економије, медија, уметности, историје, међународних хуманитарних и мировних организација. Поднето је укупно 80 запажених реферата. Паралелно са Конференцијом одржана је смотра документарних филмова о агресији НАТО-а и изложба аутентичних фотографија о злочинима НАТО-а почињеним 1999. године и одбрани и отпору наше војске и народа.
Како је истакнуто на седници Скупштине, редакције ,,Печата“ и ,,Вечерњих новости“ препознале су значај међународне конференције, посвећујући том догађају заслужени простор.
Обраћајући се скупу главни и одговорни уредник ,,Вечерњих новости“ Милорад Вучелић истакао је да је одрастао уз устанике, војнике и генерале а у једном занимљивом времену у којем је познавао и познаје неке војсковође и врховне команданте.
„Војска је за мене једно упоришно место, које се ничим није могло довести у питање, чак и када сам узимао за право да понешто о томе критички мислим. Светом, кажу, доминирају два знака. То су мач и перо. Ви који нам додељујете ово признање, представљате мач који је био у добрим и часним рукама, а мени је преко ’Вечерњих новости’ и ’Печата’ припало да се понесем тим симболичним пером. Захваљујем вам од срца и у име мојих сарадника јер су и они као и ја поносни на ово признање“, казао је Вучелић.

ПРИЗНАЊА НАЈЗАСЛУЖНИЈИМА

„Медаља српских генерала“, највише признање Клуба генерала и адмирала Србије за остварене изванредне резултате у раду и афирмацији Клуба у земљи и иностранству, додељена је: генерал-пуковнику у пензији Бранку Крги, генерал-потпуковницима у пензији Јагошу Стевановићу и Љубомиру Драгањцу, генерал-мајору у пензији Љубомиру Бајићу и пуковницима у пензији Звонимиру Пешићу и Браниславу Глушици.
За изузетну сарадњу и значајан допринос афирмацији Клуба генерала и адмирала Србије додељена је Плакета Клуба дневном листу „Вечерње новости“, фабрици „Први партизан“, Ужице и Европском универзитету у Београду.

Један коментар

  1. Душан Буковић

    Una salus victis: nullam sperare salutem! Једини спас за побеђене, то је: не надати се никаквом спасу!

    Идолатриске, окултне, езотериске, ритуалистичке, религиозне и политичке структуре чаробњака интернационалне масонерије, као представника изопаченог империјалистичког европског и америчког естаблишмента , дају замах револуционарним и терористичким структурама у извесним деловима света, са крајњим циљем остварења једног једнојезичког, једнопартијског и једноверског друштва, потчињеног тзв. Светској федералној влади са седиштем у Њујорку, мултикорпорацијама, тзв. „Великим изабраницима и кадровима“ и највећим финансијерима у свету.

    Неможемо, а да при свему томе не мислимо и на једну значајну изјаву др Божидара Пурића, председника Краљевске југословенске владе у избеглиштву, која гласи:

    „Ја не бих имао ништа против српских масона када би им глава била у Београду а не у Лондону и Паризу…“ – Др Божидар Пурић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *