Зона сумрака – ПРЕЛОМ МОЗГА

Професор међународних односа на Факултету политичких наука Универзитета у Београду Иво Висковић сматра да је, како преноси агенција „Фонет“, потребно постићи „коначно решење“ косовског питања које би изгледало тако што би „Србија признала да је признала Косово“, а што је у њеном интересу

Није реално да Србија призна Косово, јер је јавно мњење против тога – рекао је професор Иво Висковић према тексту који не даје одговор на два од пет суштинских новинарских питања, па не знамо ни када, ни где је он то проценио, те је „указао да је лоше ’ако то не схватимо и не урадимо’“.
Овај бивши дипломата, доктор међународних односа, дакле сматра да је Србији у интересу да исход дијалога Београда и Приштине који би требало да прерасте у преговоре буде признање једнострано проглашене независности Косова и Метохије. С обзиром на то да власти косовских Албанаца од Србије ништа друго и не траже, поставља се питање о чему онда овај стручњак за међународне односе мисли да треба преговарати. О условима под којим би Србија признала Косово? Па ако је то нама у интересу, зашто бисмо постављали било какве услове? Пре би онда требало да Албанци нама постављају услове под којим би прихватили наше признање. На страну то што је емпиријски доказано да косовски Албанци и када прихвате неки захтев Србије у дијалогу, то остаје мртво слово на папиру (никад остварена Заједница српских општина, нпр).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.