Војска Југославије није поражена у одбрамбеном рату 1999. године

Пише Миломир Mиладиновић
(аутор је генерал-потпуковник у пензији и председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије)

Пресудама нашим командантима, од којих неки још издржавају казне, створен је апсурд да су агресори невини, а браниоци криви. Пресудама су хтели да нас понизе јер у борби нису могли

Војска је изгубила 18 тенкова, 10 оклопних борбених возила и 13 артиљеријских оруђа, што је после примирја регистровао и „Тајмс“ који каже: „Војска Југославије се извлачи са Косова и Метохије у неокрњеном саставу“

Одбранa наше земље и народа од НАТО агресије са САД на челу 1999. била је величанствена. Двадесет година после с поносом се сећамо тих херојских дана наше војске, бранитеља слободе, независности и часне будућности. Професионалност одбрамбених снага, одлучност да непоколебљиво бране своје и јединство с народом задивили су, и још једном подсетили свет на значај високог морала и светлих традиција у одбрани од многоструко надмоћнијег непријатеља.

СКУПО САВЕЗНИШТВО С већином чланица Алијансе били смо савезници у ратовима који су вођени у 20. веку и то савезништво нас је коштало преко три милиона људских живота, што је процентуално међу највећим губицима у односу на број становника у било којој земљи. Као да су агресори све то заборавили, или су бивши савезници оценили да српске жртве у два светска рата нису биле довољне!
О подмуклим намерама Алијансе за остварење својих геополитичких циљева, данас, 20 година после, испливали су на површину бројни докази, али нажалост проћи ће још толико времена да би доказе признали и прихватили и најзагриженији центри моћи.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.