(RAZ)GOVOR

Aleksandar Pavić

SAMO S OSMEHOM, MOLIM!

Uprošćeno, poruka britanske diplomatije Republici Srpskoj otprilike glasi – mi ćemo da vas silujemo, a od vas očekujemo da to primite sa osmehom i zahvalnošću, i da tražite još. U tom kontekstu, takođe su relevantna i sistematska nastojanja britanske diplomatije da učini sve što je u njenoj moći u pravcu centralizacije BiH i utapanja Republike Srpske u istu.

Srbofobni Albion, „Sve o Srpskoj“, 9. jul 2018

Ivica Dačić

KAKO SPASTI EVROPSKU UNIJU

Posle izlaska Velike Britanije iz EU, jedina nada i spas za Evropsku uniju je da Zapadni Balkan uđe.

„Politika“, 10. jul 2018

Zahar Prilepin

BIĆE VESELO…

Dao sam ostavku na mesto zamenika komandira bataljona, ali ću ostati staralac bataljona. U vezi sa najnovijim događajima u najskorije vreme nameravam da održim vesele i intenzivne izbore za gradonačelnika Moskve, ja sam načelnik štaba kandidata Komunističke partije Vadima Kumina.

Prilepin piše Jesenjinovu biografiju, „Sputnjik“, 9. jul 2018

Milorad Dodik

PROVOKACIJA „MAJKI SREBRENICE“

Potez Munira Subašić, predsednik Udruženja „Majke Srebrenice“ više je provokacija, od koje nema ništa. Odbacujemo svaku vrstu pribavljanja nestvarne nadležnosti. Smatram da je to iživljavanje nad ljudima koji su na tom spisku, koji je rezultat greške od ranije.

Milorad Dodik: Republika Srpska ne priznaje spisak „Majki Srebrenice“, nemačko pravosuđe nema nadležnosti nad ovim prostorima, „Fonet“, 10. jul 2018

Rouz Gotemiler 

ISTINA PO NATO-u

Na optužbe o štetnom uticaju osiromašenog uranijuma na građane koje dolaze iz Srbije, NATO upućuje javnost na naučne studije koje su rađene 2001. i koje su ustanovile da – od ovakve vrste oružja nemaju zdravstvenog rizika.

Gotemilerova: Nema naučnih dokaza o štetnosti osiromašenog uranijuma, „Politika“, 10. jul 2018

Sveštenik Nenad Ilić

ISTORIJA I FUDBAL

Možda bi Srbima stvarno trebalo zabraniti bavljenje istorijom. Evo sad ne možemo ni da uživamo u polufinalu Svetskog prvenstva. Igraju reprezentacije tri bivše kolonijalne nacije i jedne bivše genocidne nacije. Za koga čovek da navija…

Objava na Fejsbuku, 10. jul 2018

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *