Drugi čovek Vatikana

Poseta kardinala Parolina Beogradu propraćena je tvrdnjom da je reč o drugom čoveku po važnosti u Rimskoj kuriji. Odmah iza pape. Ostalo je nejasno kog – Benedikta 16 ili jezuite Franciska?

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac! Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije umire od raka. Niko ne odgovara.

APLIKACIJA JAČA OD USTAVA Pre neki dan upokojio se moj znanac rođen 1954. godine. Kosi rak po Srbiji kao čuma, mada NATO zločinci i njihovi domaći tetrebološki gadovi tvrde suprotno. Bez obzira na njihove izmišljotine istina se ne da sakriti. To zna svako u Srbiji, u kojoj se stotinu puta češće ide na sahrane nego na krštenja.
Kako nalaže red u nas pravoslavnih Srba, pošto nisam mogao da odem na sahranu, reših da pošaljem telegram. Starinski način, ali po mom mišljenju ispravan. Ostane traga. Telegram se sačuva u porodičnoj kutiji ili torbi. Kad je jednog dana potomci otvore, vide koga je njihov deda poznavao. Običaj pristojnih, domaćinskih porodica.
Pozvao sam broj 1961 preko koga se šalju telegrami. Javio se ljubazan ženski glas i profesionalno obavio svoj posao. Pre nego što mi je izdiktirala broj poslatog telegrama, rekoh po navici, mada mi se činilo suvišnim, da telegram bude odštampan ćirilicom. Mislim u sebi da je moja primedba neumesna, kad čuh odgovor koji me, malo je reći, zaprepasti. Ljubazna službenica reče da je to nemoguće, jer njihov računar ima, citiram doslovno, „aplikaciju koja podržava samo latinicu“. Zanemeo sam na trenutak a onda rekao: „Izvinite, ja šaljem telegram iz Beograda u Milanovac. Oba grada su u državi Srbiji gde je službeno pismo ćirilica a jezik srpski. Kako aplikacija (ne znam ni šta ta reč znači) može biti važnija i jača od Ustava države Srbije i mog prava da na srbskom jeziku i pismu pošaljem običan telegram sa izrazima saučešća?“ Ljubazni glas mi reče da je i njoj žao, ali aplikacija prihvata samo latinicu.
Gospodo i gospođe, vi koji ste privremeno na vlasti u državi Srbiji, da li ste svesni vaših obaveza i zakletvi koje ste izgovorili u Parlamentu kada ste se prihvatali dužnosti koje sad obavljate? Tada ste se osećali važno i moćno, a sad je aplikacija jača od Ustava i zakona države Srbije. Ako niste u stanju da rešite pitanje aplikacije, kako ćete se odupreti drugim silama koje hoće da razore Srbiju, njeno materijalno i duhovno biće.

[restrict]

IZMEĐU KRKOBABIĆA I ZORANE Kako ćete sprečiti ismejavanje milion zaklanih, umlaćenih, ugušenih Srba u ustaškoj Hrvatskoj, kad oni snimaju reklamne spotove za naočare u Jasenovcu? Šta ćete uraditi sa zločinačkim izjava ambasadora Skota oko Kosova i Metohije? Možete li mu pokazati vrata da ide odakle je došao. Kosovo i Metohija su Srbija. Oko toga nema pogađanja. Primate kardinala Parolina iz Vatikana tvrdeći kako je on drugi čovek po važnosti u Rimskoj kuriji. Odmah iza pape. Kog pape? Benedikta 16 ili jezuite Franciska? Kako postoje dvojica papa i niko iz Vatikana ovo svetogrđe Gospoda i Svetoga duha ne spori, kardinal Parolini može biti samo treći ili četvrti čovek po važnosti. Negde između Krkobabića i Zorane.
Zašto ga primate, kad Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni vernici ne žele da vide u Srbiji nijednog od dvojice papa. Ako neki ministri hoće da vide pape, jer u njima čuči Pinki, neka odu kod njih. Mi, pravoslavni vernici, ne želimo da vidimo nijednog rimskog papu u Srbiji. Ovo bi trebalo da bude svakom jasno: papama, ministrima, kardinalima, Rimskoj kuriji i lobistima. Imate li hrabrosti da uradite nešto što nas Srbe koji živimo u državi Srbiji i sve obaveze koje se od nas traže (porez, komunalije, telefon, bus plus kartice i ostalo) redovno plaćamo, ne bi ponižavalo.
Kad osobe koje su minorne po broju, a žive u protivprirodnom bludu (pederi, lezbijke, voajeri, pedofili, sodomisti) zahtevaju izmenu školskih udžbenika, ministar im odmah izađe u susret.
Kada većina normalnih osoba traži raskrinkavanje laži da se država Srbija nalazi na nekakvom „Zapadnom Balkanu“, ili moli da se samo deset minuta dnevno emituju rodoljubive narodne pesme, ili snimi film o klanju Slobodana Stojanovića, dečaka od 11 godina, onda se vlast na takve zahteve ne obazire. Tako je danas u državi Srbiji.
A Evrounijate će od prvog jula biti predvođene Sebastijanom Kurcom. Veruju da će sa Kurcom na čelu biti bolje.
Srpski heroji Radovan Karadžić, Ratko Mladić, kapetan Dragan čame u evrounijatskom zatvoru. Pomozimo našoj braći i sestrama koji žive na Kosovu i Metohiji. Njima je danas najteže. Čuvajmo Republiku Srpsku.

[/restrict]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *