Други човек Ватикана

Посета кардинала Паролина Београду пропраћена је тврдњом да је реч о другом човеку по важности у Римској курији. Одмах иза папе. Остало је нејасно ког – Бенедикта 16 или језуите Франциска?

Срби! Нисмо криви! НАТО је злочинац! Браћо и сестре, ми Срби смо жртве! Ко вам другачије каже – лаже! Хиљаде грађана Србије умире од рака. Нико не одговара.

АПЛИКАЦИЈА ЈАЧА ОД УСТАВА Пре неки дан упокојио се мој знанац рођен 1954. године. Коси рак по Србији као чума, мада НАТО злочинци и њихови домаћи тетреболошки гадови тврде супротно. Без обзира на њихове измишљотине истина се не да сакрити. То зна свако у Србији, у којој се стотину пута чешће иде на сахране него на крштења.
Како налаже ред у нас православних Срба, пошто нисам могао да одем на сахрану, реших да пошаљем телеграм. Старински начин, али по мом мишљењу исправан. Остане трага. Телеграм се сачува у породичној кутији или торби. Кад је једног дана потомци отворе, виде кога је њихов деда познавао. Обичај пристојних, домаћинских породица.
Позвао сам број 1961 преко кога се шаљу телеграми. Јавио се љубазан женски глас и професионално обавио свој посао. Пре него што ми је издиктирала број послатог телеграма, рекох по навици, мада ми се чинило сувишним, да телеграм буде одштампан ћирилицом. Мислим у себи да је моја примедба неумесна, кад чух одговор који ме, мало је рећи, запрепасти. Љубазна службеница рече да је то немогуће, јер њихов рачунар има, цитирам дословно, „апликацију која подржава само латиницу“. Занемео сам на тренутак а онда рекао: „Извините, ја шаљем телеграм из Београда у Милановац. Оба града су у држави Србији где је службено писмо ћирилица а језик српски. Како апликација (не знам ни шта та реч значи) може бити важнија и јача од Устава државе Србије и мог права да на србском језику и писму пошаљем обичан телеграм са изразима саучешћа?“ Љубазни глас ми рече да је и њој жао, али апликација прихвата само латиницу.
Господо и госпође, ви који сте привремено на власти у држави Србији, да ли сте свесни ваших обавеза и заклетви које сте изговорили у Парламенту када сте се прихватали дужности које сад обављате? Тада сте се осећали важно и моћно, а сад је апликација јача од Устава и закона државе Србије. Ако нисте у стању да решите питање апликације, како ћете се одупрети другим силама које хоће да разоре Србију, њено материјално и духовно биће.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.