Пелцер ЛГБТ идеологије у обнови српске нације

Полемика премијерке и министра око сликовница о Року који има две маме и Ани која има две тате слика су (не)јединства српске владе о „нашем кључном проблему“

Кад ју је новинар Економиста почетком године питао шта би рекла Путину ако би се повео разговор о правима ЛГБТ популације, „прва жена премијер, уз то прва особа хомосексуалног опредељења која је изабрана на најважнију функцију у Србији“ Ана Брнабић рекла је: „Одлично питање. Не знам, размислила бих о томе кад га будем срела.“ И још додала како и у земљама ЕУ „немају баш позитиван став према мањинама“.

ОСТАВИТИ ДЕЦУ НА МИРУ Звучало је крајње промишљено. Кад истакнути припадник „мањине“ разуме реалност друштва у коме носи ту улогу. Сам Путин, за кога и Вучић зна рећи да је популарнији у српском друшту од српског председника, испричао је Оливеру Стоуну како је руска скупштина, у ствари, донела закон који забрањује „хомосексуалну пропаганду међу малолетницима“. И да у Русији нема дискриминације, насупрот у „Сједињеним Државама (где) четири државе, мислим, имају кривичну одговорност, и ти закони кажу да су хомосексуалци криминалци“. Сврха тог закона и многим људима на Западу звучи разборито. Закон „тежи да заштити децу која треба да одрасту, да сазру, и тек потом донесу самосталну одлуку о својој сексуалној орјентацији. Само им говоримо да оставе децу на миру. Дозволите деци да одрасту, да постану одрасле ослобе – нема дискриминације“.

Наравно, овај закон је део државне стратегије да се превазиђу трендови „беле куге“ у Русији. Тај напор доноси и почетне резултате: „Ово је трећа узастопна година да смо сведоци пораста броја становника, укључујући и области које су традиционално насељене етничким Русима“, рекао је Путин тог јула 2015.

И српска нација суочена је с проблемом опстанка. Дневно нас је мање за 107 особа. Рече председник да је то „наш кључни проблем“. Влада Србије, на чијем челу је премијерка Брнабић, доноси и мере. Плаћаће се мајкама за новорођено дете.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Један коментар

  1. Раденко И. Вишњић

    Аутор, као и уобичајено, савршено тумачи понашања и ставове многих “познатих” личности!
    Плашим се, ипак, због оваквих његових гледишта и ставова, да му кћер не остане без посла у РТС, имајући у виду ко је генерални директор и какви су опредјељујући ставови већине уредника РТС!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.