Ко мари за ситнице

Сви су сагласни у једном – држава Србија није више у централном делу Балканског полуострва већ на „западном Балкану“. То што је Јован Цвијић тврдио другачије, а о чему непобитно сведочи и положај земље на географској карти, никог превише не интригира

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО  је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! НАТО је увек на зло спреман. Лаж и убијање су сврха његовог постојања. Имајте стално ово на уму. Да се не заборави!

Стално говорите и пишите. Ако се не понављају, ствари се забораве. Иван Буњин је записао: „Ствари и дела, ако се не запишу, тамом се покрију и предају гробу заборава, а записана су као животом надахнута.“

[restrict]

ШТА КАЖЕ ГЕОГРАФСКА КАРТА Да није Јован Цвијић написао капиталну књигу „Балканско полуострво“, ми бисмо данас стварно могли да поверујемо да се држава Србија налази на „западном Балкану“.

Због јавног изношење неистина некад се прекршајно, чак и кривично одговарало, јер су јавно изговорене лажи узнемиравале јавност. Данас је изгледа другачије. Може се о свему лапрдати, а да нико не одговара. Сваком је дозвољено – од највиших представника власти државе Србије до новинара, уредника, телевизијских водитеља и аналитичара – да државу Србију трпа у „западни Балкан“. Целу државу изместе са централног дела Балканског полуострва на „западни Балкан“ и при томе још реч „западни“ пишу великим почетним словом. Ваљда под утиском да су на западу сви изузетни.

Већина њих који ово јавно говоре тврди да је завршила факултете. Што домаће, што стране. Појединим су јавно у Парламенту читане оцене из индекса. Све десетке и понека деветка. Нема приговора. Знање стамено. Градиво утврђено. А онда изговоре да је Србија међу државама „западног Балкана“!? Зар је тешко у географску карту погледати и видети да западном делу Балканског полуострва данас припадају евроунијатске провинције и антропогеографске предеоне целине Словенија, Истра, Далмација, Кордун, Лика, Банија, Хрватска и делови Републике Српске. Зар је могуће да од толико чиновника запослених ради што бржег уласка или проласка кроз отворена поглавља нико не зна где се налази држава због које све здушно раде. Не мисле на себе него само на државу Србију и нашу децу. Претпостављам да су своју обезбедили, кад мисле само о нашој.

Многима се може учинити да сам цепидлака о наизглед неважној ствари. Западни Балкан!? Коме је то важно! Има много људи с таквим ставом и имају право на њега, али све бих замолио да себи поставе друго питање: Коме је потребна безочна лаж да је Србија на „западном Балкану“? Да ли је у питању незнање или свесно наметнута лаж? Погрешили бисмо да стручњаке из евроунијатске, лондонске, америчке или ватиканске школе прогласимо незналицама. Нису, нити су икад били. Врсни су зналци. Истина, покварени као мућкови и подли, али знају посао.

 

ТРЕЋИ ПОХОД НА ИСТОК Сопствени интерес им је једино важан. Нема самилости, али има извештачености. „Латини су старе варалице“, записали су наши преци, свакако не без разлога, и изреку морамо имати стално на уму. Нису се они променили. Drang nach dem Osten је намера од које не одустају. У прошлом веку су два пута безуспешно јуришали на Русију и православље, а преко Срба и Србије. Оба пута су поражени, али од зацртаног циља не одустају. Пробаће они и трећи пут. То се зове немачка упорност. За многе врлина. За мене глупост.

Кад обећавају поглавља, евроунијаћење, инвестиције, Вишеградску групу, слободну зону „западног Балкана“ и друге шарене лаже, знајте да нас лажу. Имају свој циљ и покушаће да га остваре, без обзира на жртве. Поготову туђе. Односно наше. Имајмо на уму њихове стварне намере и не будимо наивни – с њима се не можемо нагодити. Они играју „ва банк“ и желе све. Њихово све, наше је ништа. На крају одузимање имена Србија. Мислите ли да се делегат УЕФА шалио кад је написао да је навијачко скандирање имена Србије расизам?! Замислите, узвикују име своје државе у својој држави?! Или одједном српске потернице не важе за Интерпол кад су шиптарски терористи у питању?! И глупом мора бити јасно шта се спрема. Зато никаквог разговора с непријатељима Србије, а то су НАТО и евроунијатска организација, једноставно нема. Ваља им рећи да знамо њихов крајњи циљ, а то је унијаћење и прихватање врховне власти римског бискупа кога поједини зову и римски папа. Сад су двојица. Кад не поштују своју догму, канон, чине светогрђе, зашто би поштовали туђа права. Успут би да намире жеље својих сатрапа, па одатле притисак, да се призна „Косово“, реши граница на Дунаву према жељама „Хрвата“, забораве Срби у НАТО Црној Гори, избрише Република Српска. Ако би се, не дај Боже, све и десило, опет би се тражило да Срби нестану као православни народ.

Војиславу Шешељу спремају замку у Хагу. Не дај се, војводо. Мислимо на Радована, Ратка и капетана Драгана. Јунаци су то.    

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *