Џоел Скаузен – Доналд Трамп, неподношљива лакоћа бомбардовања

Разговарала Биљана Ђоровић

Најтужније је што је искрени националиста какав је Доналд Трамп у свом незнању сместа ускочио у ратни воз, наредио да десетине крстарећих ракета нападну сиријску ваздушну базу у провинцији Хомс. Овај инцидент је доказ да Трамп никада није разумео детаље глобалистичке завере и начине на које дубока држава изазива кризе

Да ли је амерички напад на Сирију показатељ да је Доналд Трамп прокоцкао поверење људи широм света којима су његови предизборни говори враћали наду у бољу будућност? Да ли глобалисти убрзавају процесе који могу довести до покретања светског сукоба зацртаног у њиховим плановима као неопходна карика у успостављању новог светског поретка? О овим и другим питањима ексклузивно за „Печат“ говори Џоел Скаузен, један од најутицајнијих антиглобалистичких аналитичара, власник и коментатор часописа Ворлд аферс бриф и главни уредник часописа Когитејшнс, специјализованог за питања закона и рада владе САД; специјалиста за филозофију права и уставне теорије, војни пилот, дизајнер високобезбедносних станова и склоништа. У својим анализама које је износио током протекле деценије Скаузен је тврдио да ће Трећи светски рат започети нападом на Северну Кореју и да ће се у њему користити не само нуклеарно већ и биолошко, хемијско, електромагнетно оружје, као и оружје чије се карактеристике још држе у тајности. Како би опстали, сматра Скаузен, људи морају да се оспособе за стратешко размишљање и деловање.

[restrict]
Како разумете лакоћу с којом је Доналд Трамп наредио незаконито бомбардовање ваздухопловне базе у источној Сирији?
Веома сам разочаран што су тако лако Доналд Трамп и његова администрација преварени у вези са војним нападом на сиријску ваздухопловну базу. Ова превара је заснована на замени теза и оптужбама безочно понављаним у лажној медијској кампањи. Уколико је председника могуће тако лако преварити о овим питањима, онда га могу преварити у вези с било чим, и у том смислу његове претње превентивним нуклеарним ударима на Северну Кореју веома су забрињавајуће – оне могу бити окидач за избијање светског рата и то много раније него што сам предвидео. Оптужити Башара ел Асада за хемијски напад је недопустива и гнусна лаж, што се веома лако може доказати. Изнећу вашим читаоцима три битна разлога за своју тврдњу:
– Асад је 2013. започео предају сиријског хемијског оружја и тај посао је окончан до 2014. Предају су пратили и потврдили међународни инспектори. Наравно, може се рећи да је неко некакво оружје сакрио, али то би у овом случају било врло опасно јер би представљало повод за напад САД.
– Био сам војни ратни пилот и с војног гледишта напади хемијским или нервним гасом спроводе се на ширем подручју и немају никакву војну вредност у урбаном сукобу који карактерише блиска борба међу цивилима, осим уколико неко посебно жели да убије цивиле како би се отровало јавно мњење против Сирије, а САД добиле повод за напад.
– Сирија нема мотивацију за овакав напад, нити постоји разлог да би Асад користио ово оружје против цивила знајући да међународна заједница само тражи изговор да га нападне.
Занимљиво је да су Руси изјавили да побуњеници имају хемијско оружје у складишту које је бомбардовала сиријска армија, а то је потврдио и Реј Макгаверн у интервјуу за РТ, када је рекао да његови извори у Сирији потврђују да су сиријски побуњеници имали различито хемијско оружје у поменутом складишту. Дакле, Сиријци су случајно покренули овај инцидент, али су за њега одговорни искључиво побуњеници које подржавају САД и то најпре јер поседују хемијско оружје.
Дубоко је разочаравајуће било чути како из Трампових уста излазе реченице идентичне онима које смо слушали од претходних америчких председника, чије смо „милосрђе“ ми Срби драматично осетили на својој кожи. Да ли је нада да ствари могу да пођу другим путем сада дефинитивно поражена?
Доналд Трамп је жртва сопственог ега и незнања. Када је ушао у изборну председничку трку, цео десничарски спектар у САД, а посебно Алекс Џонс, мислио је да он зна о конспирацијама бар колико и ми. У то време рекао сам Џонсу да у то не верујем. Трамп не може да има знања која ми имамо, на пример да су догађаји 11. септембра били владина операција која је укључивала унајмљивање терориста. Трамп не би могао да каже све те дивне ствари о Дику Чејнију да је заиста разумео да је 9/11 био владина операција. Не би могао да каже лепе ствари о Бараку Обами и Хилари Клинтон пошто је победио да је знао како ствари функционишу у влади. Најтужније је што је искрени националиста какав је Доналд Трамп у свом незнању сместа ускочио у ратни воз, наредио да се десетинама крстарећих ракета нападне сиријска база у провинцији Хомс. Овај инцидент је доказ да Трамп никада није разумео детаље глобалистичке завере и начине на које дубока држава изазива кризе. Трамп нема никог у свом кругу саветника, укључујући и Стива Бенона, ко би могао да га посаветује како да се постави према оваквој врсти лажних тврдњи. Да би разумео шта се дешава у Сирији, Трамп би морао да зна да су обавештајна заједница САД и британска обавештајна заједница креирале ИСИС 2013, и да су им дали оружје и војну опрему. Сиријски побуњеници су тако регруписани наставили да раде против Башара ел Асада. Први напад под лажном заставом у Сирији изведен је 2013. у предграђу Дамаска у коме је више од 1.000 људи отровано нервним гасом. Кривица је приписана Асадовом режиму како би омогућила САД да директно нападну Сирију након што је Обама изјавио да ће употребом хемијског оружја прећи „црвену линију“. Прецизнија истраживања показала су да су напад гасом извели сиријски побуњеници који су добили тајне испоруке сарина из Саудијске Арабије и Турске, што су побуњеници признали новинару Асошијетед преса, тврдећи да је то био несрећан случај настао као последица њиховог неискуства у руковању хемијским оружјем. Али ја сам убеђен да је то намерно урађено. Суштина је да су они имали хемијско оружје, специјално достављено из Саудијске Арабије преко Турске до сиријске провинције Идлиб. Трамп, нажалост, међу својим сарадницима нема никог свесног ових чињеница, никог ко би га упозорио и научио да препозна операције под лажном заставом, попут ове последње у Сирији. Без икакве сумње било је планирано да се хемијско оружје које поседују сиријски побуњеници употреби за операцију под лажном заставом против Асада. Постоји и могућност да су сиријски терористи сами извели експлозију у време које је било усклађено са нападом сиријске војске како би кривицу свалили на Асада. Ово можемо да претпоставимо јер је Галф стејтс њуз дан раније предвидео напад хемијским оружјем.
Највише ме брину Трампове веома драматичне изјаве типа: „Ми нећемо ово да толеришемо“, „Ми морамо нешто да урадимо“, „Ми ћемо их натерати да плате“ – он никада неће признати да је погрешио. То се види и на примеру веома лошег система здравствене заштите којим Трамп хоће да замени Обамин систем. Његови предлози су једнако лоши као и Обамин систем, али он неће да призна да је погрешио. Веома лош тип личности за особу која тврди да ће променити начин рада владе…
Пре две недеље, у свом часопису Ворлд аферс бриф, набројао сам све добре ствари које је он до сада урадио. Зауставио је ТТП, Транспацифичко партнерство које представља глобалистички договор о трговини. Успоставио је заштиту граница како би заиста почео да депортује илегалне имигранте и извукао нас је из Споразума о климатским променама који је Обама потписао. Добро је закључио да угљен-диоксид није загађивач и да се ради о завери конструисаној уз помоћ корумпираних научника како би се контролисала производња енергије у САД и укинуло коришћење угља. Трамп је, дакле, учинио неке добре ствари за САД, али у спољној политици с доласком глобалисте Х. Р. Макмастера на место саветника за националну безбедност ствари се рапидно погоршавају. Трамп је био скептичан поводом хистерије у вези с наводним руским хаковањем америчких избора и с половичним успехом је покушао да ту пропаганду означи као лажне вести, али није ништа значајно поводом овога урадио и оставио је Џејмса Комија на челу ЦИА, иако се ради о инсајдеру повезаном с људима који су Трампу давали лажне информације. НСА, наравно, шпијунира Трампову администрацију. Сви они могу да направе велику штету будући да Трамп није посебно опрезан у вези с тим с ким разговара у условима у којима је јасно да сопствена влада шпијунира председника. Мислим да је Доналд Трамп комбинација лоше психологије и незнања и због тога је пропустио да међу сараднике укључи било кога ко би могао да га информише о питању завере глобалиста и контроле дубоке државе и њеног утицаја на војску и на ИСИС. Не можете добити рат уколико не схватите да ваша влада подржава ИСИС.
Ви, дакле, не мислите да је Доналд Трамп био нова обмана коју је требало лансирати у политичку орбиту како би наставио тамо где су стали његови претходници?
Не верујем да је Трамп лажни кандидат и да је убачен. Он је искрени националиста, али нема идеологију која би га водила, и рекло би се да је једина његова идеологија – популизам. Не заборавите да је Трамп био демократа. Његов зет Џаред Кушнер је демократа. Трамп долази из окружења које нема никакве принципе, али је добро проценио да постоји велики отпор према глобализму, па је напао глобализам а да није напао глобалистичку заверу. Трамп нема контролу над бирократијом, тако да она наставља да доводи илегалне имигранте и избеглице без икакве провере. Пре три недеље у Ворлд аферс брифу представио сам увиде особе умешане у послове с имигрантима и избеглицама у држави Мисури у САД и она је разоткрила да не постоје провере. Уводе људе а да не провере њихов идентитет, њихово порекло. Уместо да кажу: „Ми не знамо ништа о вама и не можете да уђете“, они кажу: „Добро, ми не знамо довољно о вама, али УН кажу да треба да уђете у земљу.“ То је веома тужно. Трамп, дакле, нема контролу над бирократијом у федералној влади и нема идеологију која би му омогућила да се постави у складу са својим принципима. Од како се повиновао глобалистичком програму спољне политике у Сирији, глобалистички медији хвале га до неба. Си-Ен-Ен је објавио да је Трамп сада прави председник. Џон Мекејн га хвали, сенатор Линдзи Грејем га хвали и ви одмах знате да је нешто веома погрешно када сви ти људи, који су на погрешној страни слободе, хвале и величају његов напад на Сирију. Да, сви смо се надали да ће Трамп променити ствари. Мислим да је успорио глобалистичке процесе у САД, али није их успорио у спољној политици. Напротив, убрзао их је. Он не може да сагледа ове операције под лажном заставом и то може да га наведе да уради оно што контролисани председник не би урадио. Барак Обама, контролисана глобалистичка марионета, није се усудио да нападне Сирију. Трамп је то урадио. Бојим се, и то је једна од главних ствари које сам истакао у овонедељном издању свог магазина, да Доналда Трампа могу да наговоре да удари на Северну Кореју, што пак може да буде увод за избијање Трећег светског рата. Опасност је што када Трамп каже да ће нешто урадити, он то и уради. Глобалисти журе да овај рат избије што пре јер нису желели Трампа за председника. Да су поставили Хилари Клинтон, морали би да брину да терет кривице за избијање рата не падне на њихову председничку марионету, али када је Трамп у питању, зашто не започети рат када би њега могли да окриве, након чега би људи рекли: „Није нам потребан више никакав председник као што је Трамп. Он нас је увео у Трећи светски рат.“ И они би могли да наведу Трампа да буде одговоран за избијање рата и могли би да заувек оцрне репутацију опозиције глобализму уколико би нас Трамп увео у тај рат. То ме највише забрињава.
Ваш стриц Клион Скаузен је разоткрио глобалистичку заверу након што је веома пажљиво анализирао књигу Трагедија и нада Керола Квиглија, чим се она појавила у издању Макмилана 1966. године.
Да, Клион Скаузен је разобличио глобалистичку заверу. Прво је написао књигу Голи комуниста 1956, како би изнео у јавност да су, упркос наводној борби с комунизмом оличеној у сенатору Макартију, комунисти заправо у великој мери били чланови Стејт департмента. Они су били одговорни за губитак Никарагве, која је пала у руке сандиниста, за губитак Кубе која је пала у руке Фидела Кастра. Клион је касније открио да проблем нису били само комунисти у Стејт департменту, већ некомунисти изнад њих који су их штитили а које смо касније назвали глобалистима. Рузвелтова администрација је поставила Мао Цетунга на власт у Кини тако што је ускратила војну помоћ Чанг Кај Шеку. Исто су урадили и с Батистом. Глобалисти у Рузвелтовој администрацији су дали планове за нуклеарно оружје Русији. Дали су им оно што нису могли да преузму током пројекта Менхетн а онда су преко Закона о зајму и најму (Lend Lease) на крају Другог светског рата дали Русији први обогаћени уранијум, тако да су они могли да испробају своју прву атомску бомбу годину дана након Хирошиме. Све су ово урадили амерички глобалисти у Рузвелтовој и Трумановој администрацији. Мој стриц је потом почео да открива да ови глобалисти штите комунисте, како је то радио на пример Алџар Хис, тужилац за шпијунажу, касније процесуиран за шпијунажу као руски агент. Он је написао Повељу УН. Придружио се Комунистичкој партији и то је био један од разлога због којих је осуђен, али не верујем да је био комуниста. Мислим да је био глобалиста који је пришао Комунистичкој партији како би поверовали да је један од њих и како би олакшао улазак других комуниста у владу и њено контролисање. Видите како је софистицирана ова операција. Тешко је рећи ко је ко. Када је Керол Квигли, професор на Универзитету Џорџтаун, написао књигу Трагедија и нада, он је заправо био глобалиста, и његово једино супротстављање глобализму је било у томе што је мислио да би требало хвалити чињеницу да желимо нови светски поредак, и да се треба инфилтрирати у штампу и контролисати је. Пустио је мачку из џака, а мој стриц је тада написао књигу Голи капиталиста. Ту је разоткрио да су глобалисти заправо користили комунизам да би креирали сукобе у свету како би они могли да му се супротставе у име лажне мантре о слободном тржишту, какво је сада оличено у Транспацифичком партнерству, НАФТА, Атлантском партнерству или Европској унији. У име „слободног тржишта“ глобалисти уводе контролу над владама која се представља као много бенигнија форма контроле од комунистичке и социјалистичке, али у суштини реч је о тиранској контроли над државама и народима. Као што вам је познато, постоји велика побуна против глобализма последњих година. Имамо брегзит у Британији, Герта Вилдерса у Холандији, Хајнц-Кристијана Штрахеа и Слободарску партију Аустрије, Марин ле Пен у Француској. Глобалисти су до сада веома успешно контролисали и дерогирали сваки избор који је претио да на власт дође антиглобалистички кандидат. Мислим да ће бити успешни у спречавању постављања Марин ле Пен у Француској, а да би то постигли, мораће да манипулишу изборима. Мислим да је Вилдерс био испред других кандидата у Холандији, а изгубио је за 30 процената, што значи да су морали да манипулишу изборним резултатима. Брегзит је на пример био велико изненађење за глобалисте. Мислили су да ће те изборе добити и изгубили су, али су од тада саботирали процес брегзита јер га је Тереза Меј увела у парламент где европски лобисти избацују из британског закона оно што им се не допада. А веома је тешко одстранити нешто што постане део закона.
Како се борити против глобалиста који представљају највећу претњу по човечанство?
Заиста су огромна претња по човечанство. Глобалисти су остварили контролу над Балканом чему се веома противим. Мислио сам да ће Србија бити у стању да се избори за самосталнију позицију, али није. Сви лидери на свету су под контролом глобалиста, било да су у питању англоамерички, руски или кинески. Поручио бих људима у Србији да се боре за успостављање свог суверенитета и држите се подаље од ЕУ. Немојте се прикључити транспацифичком или трансатлантском партнерству. Морате се изборити за своју независност и рекао бих, будући да проучавам завере, да морате научити да гледате кроз процесе, да гледате кроз оно што се појављује на сцени и да видите праву суштину ствари. Морате да видите догађаје унапред, да научите шта су операције под лажном заставом, како се спроводе, које су форме специјалног рата, црних операција и да не наседате на њихове штосове.
У својим стратешким анализама још пре десетак година изнели сте планове глобалиста за покретање Трећег светског рата, који ће започети ударом на Северну Кореју.
Нисам мислио да ће Трећи светски рат почети пре следеће деценије. Русија и Кина још нису спремне. Сада нисам више убеђен. Мислим да би могли да изманипулишу Трампа да покрене рат нападом на Северну Кореју и Кину нуклеарним оружјем. Северна Кореја не представља никакву претњу по САД. Они располажу технологијом коју би САД веома лако могле да униште ракетним системом који смо управо послали у Јужну Кореју. Желим да вас убедим да не смете бити сигурни да имате још много времена. Доналд Трамп је брзо прихватио глобалистичку агенду нападајући Сирију и ако нападне Северну Кореју, то би могао бити окидач за Трећи светски рат. Апсолутно прихватам сваку опкладу да ако Северна Кореја одговори на напад САД испаљујући ракете према Америци, оне ће бити пресретнуте и оборене, уколико САД не дозволе супротно како би оправдале одмазду. Једном када САД нападну томахавк ракетним нуклеарним програмом Кина би могла да интервенише и имаћете нуклеарни рат за недељу дана.

[/restrict]

КАКО ПРЕЖИВЕТИ – „РЕЦЕПТ“ ЏОЕЛА СКАУЗЕНА

О томе како се припремити за преживљавање и успоставити микрофизику отпора говори Скаузенова књига Стратешко релоцирање – Северноамерички водич на безбедна места. Књига која разматра стратегије припреме за опстанак у ситуацијама кризе, као и најекстремнијим ситуацијама, доживела је три издања и постигла огроман успех у САД и свету, а на основу ње снимљен је и истоимени документарни филм. Скаузен је осмислио самоодрживе куће највећег степена сигурности широм Северне, Централне и Јужне Америке. Аутор је многобројних књига међу којима су Безбедна кућа – Архитектура, конструкција и изградња самодовољне куће и склоништа (The Secure Home – Architectural Design, Construction and Remodeling of Self-Sufficient Residences and Retreats), Како изградити сигурно склониште у кући (How to Implement a High Security Shelter in the Home), Темељи идеалне државе (Foundations of the Ideal State).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *