Поповић на Криму: Косово је Србија, Крим је Русија!

Пише Зоран Цветановић

Делегација Српске народне партије, предвођена председником ове странке Ненадом Поповићем, боравила је у званичној посети Криму, где је учествовала у свечаном обележавању трогодишњице спровођења референдума о присаједињењу Крима Русији

Током дводневне посете Криму председник СНП-а Ненад Поповић састао се са председником Републике Крим Сергејом Аксијоновим, председником кримског парламента Владимиром Константиновим, као и са руководством кримског регионалног одељења владајуће Јединствене Русије.
На састанку са Аксијоновим Поповић је поручио да је питање Крима решено и да је већини западних држава и политичара јасно да његово враћање у претходни систем није могуће. Они су се сложили да је од највећег заједничког интереса да владе Србије и Крима у будућности развијају чвршће економске односе, уз оцену да за то постоји огроман потенцијал.
Поповић је истакао да је Крим у овом тренутку једно од тржишта са највећим инвестицијама и растом у Европи, док је Србија једина европска држава која може да извози своју робу на територију Крима без царина. „Уз то, Крим одликује лака транспортна доступност која отвара пут за снабдевање читавог југа Русије производима из Србије“, објаснио је председник СНП-а и додао да се највећи потенцијал за развој економске сарадње Србије и Крима налази у областима грађевинарства, пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма. „Србија треба да искористи тај потенцијал у највећој могућој мери, јер је то пут за остварење привредног раста и отварање нових радних места“, рекао је Поповић.
СНП и Јединствена Русија продубљују сарадњу Истог дана делегација СНП-а се састала са делегацијом Кримског регионалног одељења Јединствене Русије. На састанку је закључено да две партије остварују висок ниво сарадње у области организационог деловања, обуке кадрова, социјалне и економске политике, међународних односа и других сфера од заједничког интереса за две партије.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.