Студија „Доказивања Сребренице“

Поводом објављивања нове студије „Доказивање Сребренице пред хашким Трибуналом“ аутора Стефана Каргановића, рецензент проф. др Срђа Трифковић, издавач Историјски Пројекат Сребреница, у понедељак 23. јануара, приредио је свечану промоцију у Дому ратних војних инвалида у Београду. Том приликом о студији су говорили:др Ненад Кецмановић, професор емеритус факултета Политичких наука у Бањалуци и саветник председника Републике Српске, адвокат Бранко Лукић, први бранилац генерала Ратка Младића, и Александар Павић, политолог из Београда.
У овој књизи обрађен је, између осталог, начин како се пред МКТБЈ у Хагу, у сребреничким предметима, доказује масовно убиство, да ли су предочени валидни докази да се у Сребреници догодио геноцид, статус аутопсијских извештаја, ДНК налаза и „пресретнутих разговора“ који су коришћени као докази за службену верзију догађаја, и анализа главних доказа изведених у предмету генерала Здравка Толимира. Рашчлањава се производња лажне историје и лажног међународног права у режији хашког Трибунала. У књизи је први пут објављен превод на српски језик издвојеног и супротног мишљења судинице Приске Нијамбе, из првостепене пресуде генералу Толимиру, где се на аргументован и убедљив начин оспоравају сами основи доказног поступка како је вођен пред хашким Трибуналом.
„Овом студијом змију гађамо право у главу,“ рекао је аутор Стефан Каргановић. „Од доказивања наводног сребреничког геноцида у Хагу сада не остаје ни камен на камену.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *