Zemljotres s potpisom

italija-1Piše Mara Knežević Kern

Da li iza seizmičkih poremećaja na tlu Italije stoje tajni geoinženjering eksperimenti, i koju ulogu NATO-a ima u njima

Dok zemljotresi u Italiji uzimaju svoj danak, pogađajući najugroženije slojeve stanovništva, preduzimači trljaju ruke, a zvaničnici na TV daju besramne izjave: „Ovo je prilika za ekonomski razvoj.“

IGRA RIHTERIMA Na pitanje reportera šta bi trebalo najhitnije poslati ugroženima, predstavnici lokalne samouprave uzvikuju: soldi (novac)! Organizuju se pompezne humanitarne svečanosti na kojima se prikuplja novac, banke otvaraju specijalne račune na koje bi trebalo da se slije novac. Soldi, soldi…odjekuje Italijom, iako vlasti još nisu podnele izveštaj o prikupljenim soldima povodom prethodnog zemljotresa iz 2012, čije žrtve još uvek žive pod šatorima, čekajući još jednu zimu.

Manipuliše se i rihterima. Autor dokumentarca „Istina o zemljotresu 2016“ analizira vesti o zemljotresu, otkrivajući da je „u hodu“ došlo do promene informacija. Tako je čitač vesti na „TG 1“ rekao da je jačina zemljotresa 6,2 Rihtera, „Si-En-Enu“ – 6,3, a „TV Italia“ – 6. Ovo treba tumačiti u svetlu izjave Marija Montija date nakon potresa u Emiliji 2012, da će za zemljotrese preko 6,1 Rihtera troškove sanacije snositi država, a za one manje lokalna samouprava.

Aktivisti pokreta „Ćinkve stele“ otkrivaju mehanizme za otimanje humanitarnih para, a nekoliko njih se okupilo oko projekta „Un aiuto ai centro“ (direktna pomoć), pokušavajući da osmisle model prikupljanja pomoći koja bi išla direktno u ruke ugroženima. Oni odlaze na teren o sopstvenom trošku i potrepštine – vodu, hranu, ćebad, lekove – predaju u ruke postradalima.

Priča o novcu otvara još jednu rupu kroz koju cure pare: kampanja za predsednika koja je upravo bila u toku.

U naučnoj javnosti što diže svoj glas mimo medija glavnog toka sve se glasnije postavlja pitanje: u kojoj meri hemijsko zaprašivanje Italije, izuzetno pojačano poslednjih meseci, doprinosi pokretanju tla na ovom seizmički osetljivom području? Otvoreno se ukazuje na ulogu antenskog sistema HAARP u Ankoni, o čemu su pisali istraživači braća Rozario i Antonio Marčano. Zbog istraživanja započetih 2005, nakon pojačanih aktivnosti NATO avijacije, postali su meta sudskih istražitelja i policije koja je izvršila raciju u njihovom stanu, i oduzela im svu dokumentaciju i kompjutere.

[restrict]

HEMIJSKI TRAGOVI – TAJNI RAT Braća Marčano za seizmičke poremećaje optužuju tajne geoinženjering eksperimente, o čemu su objavili već nekoliko knjiga. Ovakvi zemljotresi, izazvani ljudskim delovanjem, imaju posebne karakteristike vezane za epicentar, što je uznemirilo italijanske seizmologe koji upozoravaju da bi uzrok zemljotresa što tresu Italiju mogao biti pojačano zaprašivanje iz vazduha (kemtrejlsi). NATO eksperimenti sa izbacivanjem nanočestica (kombinacija teških metala aluminijuma i barijuma) postali su vidljivi na nebu od 2002. Ove čestice čine vazduh elektroprovodnim pojačavajući efekat dejstva ELF talasa na seizmički osetljive tačke, što je koincidiralo s nedavnim zemljotresima (dokaz su satelitski snimci), kao i u slučaju potresa u Akuili – 6. aprila 2009 – kad se zemlja zatresla kao da je pala bomba.

„Svi zemljotresi sa epicentrom u dubini od 10 kilometara su s potpisom“, tvrde istraživači, i često nose određenu poruku.

Marčanovi optužuju zvaničnu naučnu elitu da se zabarikadirala u institute, praveći se da se ništa ne dešava, kao i medije zadužene da po nalogu viših instanci ismevaju sve one koji pokreću neprijatne teme.

U dokumentarnom filmu „Hemijski tragovi: tajni rat“ (2014) braća Marčano iznose dokaze za svoje tvrdnje, analizirajući uticaj geoinženjering eksperimenata na klimu, prirodno okruženje i zdravlje živih bića. Ovakvi zemljotresi, izazvani ljudskom rukom, imaju posebne osobine vezane za epicentar, što nije moguće sakriti.

Da postoji razlog za prikrivanje istine o zemljotresima nove generacije može se zaključiti iz odnosa države prema seizmologu Đanpaolu Đulianiju koji već godinama tvrdi da je zemljotrese moguće predvideti. Predvideo je onaj u Aguili (6. aprila 2009), kao i nedavne zemljotrese u centralnoj Italiji. Đulijani tvrdi da nekom ne odgovara da se njegove metode zvanično primene, iako je spreman da svoja saznanja ustupi državi. On već 16 godina radi na uređaju za predviđanje zemljotresa, prateći ponašanje radona, radioaktivnog elementa povezanog sa zemljotresima.

Svoj pronalazak je ponudio italijanskim kolegama, kako bi ga ocenili i učestvovali u usavršavanju uređaja, ali je umesto toga javno ismejan. Za razliku od italijanske vlade, Kinezi su veoma zainteresovani za njegova dostignuća, a uskoro ide u Sibir i Ekvador da nastavi studiju i usavrši tehnologiju. Na istraživanju emisije radona radi i Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju u Rimu, ali oni tvrde da su za model koji bi sa sigurnošću mogao da predvidi zemljotres potrebne decenije.

italija-2

PRIČA O GLAZURI Državna TV je prognozere vremenskih prilika instruirala da za veštačke oblake – koje više nije moguće ignorisati – koristi novokomponovani termin „glazura“ na šta politički korektni meteorolozi pristaju, bez trunke stida, prikrivajući prirodu „glazure“. Vremenska prognoza je ključni segment kontrole kako priča o glazuri ne bi napukla. Instrukcije stižu iz meteorološkog servisa Aeronautika militare, koji svoje izveštaje sinhronizuje sa izvođačima tajnih aerosol aktivnosti, kako bi se prikrio njihov uticaj na klimu. U militarizovane prognoze umešan je i Raytheon – jedan od giganata vojne industrije, koji je 1995. kupio E-sistem – godinu dana nakon što je vojni sektor stekao vlasništvo nad APTI. Ova kompanija je posedovala sve patente za HAARP astrofizičara Bernara Istlunda. U vlasništvu Raytheon-a je i General Dynamics – svetski lider u proizvodnji dronova. Raytheon koristi podatke za vremensku prognozu od NOAA preko svog Meteo sistema. Marčano otkriva da su sve vremenske prognoze danas koordinirane globalno iz istog centra, pa ne čudi tišina koja vlada među „prognozerima“ vremena u medijima glavnog toka.

Da postojanje ovog oružja ne spade u teoriju zavere svedoči izjava Vladimira Putina da ruska armija poseduje oružje PAMIR 3, sposobno da izaziva zemljotrese i mentalne smetnje, koje će upotrebiti ukoliko bude ugrožena bezbednost zemlje. Sovjetski Savez je 1976. objavio posedovanje sistema Detlić – preteče HAARP-a – moćnog oružja za samoodbranu uz pomoć Teslinog TMT transmitera. Ovi radio-signali su bili toliko jaki da su mesecima ometali emitovanje radio-programa širom SAD. Nakon raspada SSSR-a Amerikanci su preuzeli dokumentaciju i stručnjake kako bi uveli ovo oružje u svoj arsenal. NATO i njegove članice i dalje uporno negiraju postojanje ovog oružja, iako su antenska postrojenja postavljena širom Natolenda i njegovih prijatelja.

Da je Italija „otvorena teritorija“ za sve vrste eksperimenata otkrili su kalabrijski ribari kada su u svojim vodama primetili sumnjiv brod Minerva uno, koji je na svom putu rasterivao ribe. Posle akcije ribara koji su opkolili brod i zaustavili ga u pokušaju bekstva, otkriveno je da poseduje podvodni top koji emituje veštačke seizmičke talase. Ova sumnjiva „naučna ekipa“ dobila je dozvolu od Lučke kapetanije za „istraživanja podvodnog sveta“, ali ne i za upotrebu pomenutog oružja, što govori o nesposobnosti vlasti da sačuvaju sopstvenu teritoriju. Ili o nečem drugom?

Za razliku od ribara, stanovnici Italije nemaju mehanizme da zaustave delovanje HAARP-a, ili spreče pilote koji sve bezobzirnije izbacuju opasni sadržaj.

Podvodni svet ugrožavaju i tragači za naftom, što duž obale otvaraju bušotine ugrožavajući opstanak riba i ribara. Svi imaju dozvole za gotovo neograničeno vršljanje duž obale.

U ovim tragičnim trenucima za Italijane stiže poruka sa talasa „Radio Maria“: sve ovo nam se dešava kao božja kazna zbog prvobitnog greha. Nadahnuta poruka stiže i od viceministra Izraela Ajuba Kara, koji je u sedištu Uneska u Jerusalimu izjavio da je zemljotres „božji odgovor Italijanima na glasanje“. Na Italijanima je da prepoznaju šta stoji iza „glazure“ – prst božji ili bestijalni lovci na solde.               

[/restrict]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *