Поповић: Србиjа према мигрантима као и Брисел

Председник Српске народне партиjе Ненад Поповић каже да Брисел не треба да се меша у однос Србиjе према мигрантима и да jе приоритет државе да збрине расељене Србе из “Oлуjе” и протеране с Kосова и Mетохиjе, а да jе судбина миграната одговорност земаља Западне Eвропе.

Поповић jе “Насе новине” рекао да стоjи иза своjе изjаве коjом jе позвао државу да подигне зид на граници с Mакедониjом како би се спречио неконтролисан прилив миграната у Србиjи.

“Ради осигурања безбедности наше државе и грађана, ову ситуациjу морамо одмах да почнемо да третирамо као ванредну и да предузмемо мере  коjе нису уобичаjене за нормалан прилив миграната, подразумеваjући и неупоредиво снажниjу контролу границе, уз помоћ воjске и осталих служби”, рекао jе Поповић.

Према његовим речима, Србиjа треба да води исту политику према мигрантима као што води EУ.

Поповић jе рекао да су евроатлантске земље проузроковале нестабилности у деловима света одакле мигранти долазе и да jе логично да “оне буду одговорне за те људе, а не да одговорност пребацуjу на Србиjу”.

“Mи немамо довољно економских ресурса да после 20 година решимо питање српских прогнаника из ‘Oлуjе’, коjи jош живе у колективним центрима, а EУ од нас очекуjе да траjно решавамо питање миграната с Блиског истока”, рекао jе лидер СНП.

За инициjативу Kосова да буде примљено у Унеско, Поповић каже да се тиме жели да од Србиjе узме оно наjвредниjе, а то jе света лоза Немањића, оснивача српске државе и цркве.

“Идеjа ове инициjативе jе да се прекине континуитет српске државности чиjи корени потичу jош из времена Немањића и да се историjа Србиjе сведе само на период после 1804. године”, каже Поповић.

Oн jе истакао да jе цела Mетохиjа jедан велики црквени посед и да веруjе да ће и Брисел и Вашингтон добро разумети ово питање, jер се ту не ради само о духовноj вредности црквених светиња на KиM, већ и о поштовању права своjине, коjе jе неповредиво и универзално право у свим цивилизованим земљама света.

“Две трећине земљшста на KиM, катастраски неспорно, припада држави Србиjи, Србима и осталим неалбанцима на KиM, и посебно, Српскоj православноj цркви”, рекао jе лидер СНП.

Према његовим речима, цела Mетонхиjа jе jедан велики црквени посед коjи су комунистичке власти, противзаконито, отеле од цркве.

“Питање своjине државе Србиjе и СПЦ на KиM jе питање на коjем морамо стално да инсистирамо на Западу, jер jе то jезик коjи Запад наjбоље разуме”, рекао jе Поповић.

11 коментара

 1. Врло једноставно, кад се они ограђују, треба и ми да се оградимо. Тј. боље да су нам помогили да се ми оградимо, да не градимо 2 ограде, кад нас толико желе тамо у ЕУ, и кад ми толико срљамо ка њима.

 2. Ja sam za zid. Bolje ikakva zaštita nego nikakva. Ovako im poručujemo da su svi dobrodošli u Srbiju JER JE ZID SAMO NA IZLAZU.

 3. Mirjana Kocić

  Mađarski zid služi da ih zadrži ovde. Izgrađen je sa blagoslovom EU. Ako ih oni teraju, zašto ih mi preuzimamo?

 4. Željko Todorović

  Ako već želimo u EU, onda bi trebalo da se ponašamo kao oni. Dakle, ograda. Iskreno, mislim da bi o migrantima trebalo da se brinu oni koji su i započeli ratove.

 5. Golubović Siniša

  Mi nemamo kako da im pomognemo, nemamo dovoljno novca ni sami za sebe, a kamoli za njih.

 6. Istina je da mi ni posle 20 godina nismo rešili probleme naših izbeglica, a sada treba da primimo novu turu ljudi koji beže sa ratišta koje su izazvale neke druge velike sile.

 7. Zašto mi moramo da rešavamo ovo pitanje? Nemamo ekonomske resurse za to i iskreno, to nije nešto što mi možemo na odgovarajući način da rešimo. NE može ni EU, pa kako ćemo mi?

 8. Ja ne znam zašto od starta vojska ne nadgleda grancie i zašto baš mi imamo najbolje uslove za njihov tranzit?

 9. Mozemo da primimo migrante samo ako ni jedan Srbin ne ostane na ulici i svima se obezbedi normalan život.

 10. Rezim ce uciniti sve da ih eu potapse po ramenu,a to ce Srbiju skupo kostati.Imigranti ce ostati vecim delom u Srbiji a cifru nikad necemo saznati koliko ce ih biti.Ostajemo bez Srbije.Ovo je sve dobro isplanirano preko atlantika

 11. O cemu pricamo. Pa oni koji su krivi za ovo u stvari sede sa strane i poturaju male zemlje i koje nisu razvijene kao oni, da prime migrante i uniste ih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *