Шпијун из Подгорице албанским теористима одао мете по Србији!

Пре три дана у Македонији ухапшен бивши обавештајац, који се сумњичи да је радио за албанске екстремисте. Некадашњи безбедњак из Црне Горе прикупљао податке о положајима наших снага у Србији

Добро обавештени извори из безбедносних служби, преносе нам да је осумњичени (име познато редакцији), који је већ водио око 80 добровољаца да ратују на страни Украјине против Руса, имао у новим акцијама улогу “кртице” која ће екстремисте да обавештава о српским положајима.

Са српским презименом, како се претпоставља, овај Подгоричанин је тешко могао да “упадне у око” македонским безбедњацима, док се активно на терену распитивао и прикупљао податке о положајима наших јединица на територији Србије.

Да цео случај има спољнополитичку и контраобавештајну димензију, показује и то што је ухваћени и сумњиви “уљез” непосредно после хапшења предат Американцима који су га одвели у своју амбасаду у Скопљу!

Српски обавештајци сумњају да су шпијунске активности могле да буде у вези са евентуалним терористичким акцијама ветерана ОВК који после “паљења Куманова”, планирају да у наредним данима пређу са Косова у Прешево.

Већ десетак година осумњичени са братом држи највећу агенцију за техничку и физичку заштиту у Црној Гори, која има седиште у Подгорици.

Био је припадник Агенције за националну безбедност Црне Горе (АНБ), завршио је више специјалистичких курсева из те области, а котирао се и као успешан црногорски каратиста. Колеге не знају разлоге његовог одласка из полиције, али је убрзо по престанку службе основао агенцију за безбедност.

Његови телохранитељи требало је 1. маја да преузму и обезбеђење Железаре у Никшићу, али је на изненађење упућених, напрасно одустао од тог уносног посла.

Наши званични и неформални извори тврде да он већ дуже времена није виђен у Подгорици, а чак је искључен и фиксни телефон агенције који се наводи на интернет-порталу.

У просторијама агенције пре неколико година дошло је до тешког инцидента када је под потпуно непознатим и нерасветљеним околностима активирана “зоља”. Један припадник агенције тада је тешко повређен.

Иначе, јаке полицијске снаге МУП Македоније, од ноћи између четвртка и петка “из безбедносних разлога”, под блокадом држе централни део Куманова, где су објекти кључних државних и општинских институција – општина, пошта, полиција, суд. Појачане снаге полиције затвориле су за саобраћај и централне кумановске улице.Помоћник министра унутрашњих послова Македоније Иво Котевски изјавио је да се “предузимају мере за безбедност у Куманову”. У граду се осећа велика узнемиреност становништва.

– Људи узимају децу из вртића, делом и из школа. То подиже узнемиреност и слику очекивања некаквог борбеног чина и неке нове акције – изјавио је градоначелник Зоран Дамјановски, који не искључује могућност и намерног подизања степена притиска на јавност уочи предстојећег недељног антивладиног протеста у Скопљу

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0.480.html:548282-%D0%A8%D0%BF%D0%B8%D1%98%D1%83%D0%BD-%D0%B8%D0%B7-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8

Један коментар

  1. Видите ли перфидност извора ове информације!

    Кажу случајно , а намерно подмећу: “Са српским презименом” … па ако је из Црне Горе можда је црногорско презиме, миловско, мирашево, монтенегринско, откуд баш Српско( опет крив Србин?)

    Србија мора да обрати пажњу јер нови кандидат НАТО-а Милогорија може да пошаље провокаторе или да узбуни агенте Мирашевске и Montenegrinske да провоцирајуу Србији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *