Špijun iz Podgorice albanskim teoristima odao mete po Srbiji!

Pre tri dana u Makedoniji uhapšen bivši obaveštajac, koji se sumnjiči da je radio za albanske ekstremiste. Nekadašnji bezbednjak iz Crne Gore prikupljao podatke o položajima naših snaga u Srbiji

Dobro obavešteni izvori iz bezbednosnih službi, prenose nam da je osumnjičeni (ime poznato redakciji), koji je već vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa, imao u novim akcijama ulogu “krtice” koja će ekstremiste da obaveštava o srpskim položajima.

Sa srpskim prezimenom, kako se pretpostavlja, ovaj Podgoričanin je teško mogao da “upadne u oko” makedonskim bezbednjacima, dok se aktivno na terenu raspitivao i prikupljao podatke o položajima naših jedinica na teritoriji Srbije.

Da ceo slučaj ima spoljnopolitičku i kontraobaveštajnu dimenziju, pokazuje i to što je uhvaćeni i sumnjivi “uljez” neposredno posle hapšenja predat Amerikancima koji su ga odveli u svoju ambasadu u Skoplju!

Srpski obaveštajci sumnjaju da su špijunske aktivnosti mogle da bude u vezi sa eventualnim terorističkim akcijama veterana OVK koji posle “paljenja Kumanova”, planiraju da u narednim danima pređu sa Kosova u Preševo.

Već desetak godina osumnjičeni sa bratom drži najveću agenciju za tehničku i fizičku zaštitu u Crnoj Gori, koja ima sedište u Podgorici.

Bio je pripadnik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), završio je više specijalističkih kurseva iz te oblasti, a kotirao se i kao uspešan crnogorski karatista. Kolege ne znaju razloge njegovog odlaska iz policije, ali je ubrzo po prestanku službe osnovao agenciju za bezbednost.

Njegovi telohranitelji trebalo je 1. maja da preuzmu i obezbeđenje Železare u Nikšiću, ali je na iznenađenje upućenih, naprasno odustao od tog unosnog posla.

Naši zvanični i neformalni izvori tvrde da on već duže vremena nije viđen u Podgorici, a čak je isključen i fiksni telefon agencije koji se navodi na internet-portalu.

U prostorijama agencije pre nekoliko godina došlo je do teškog incidenta kada je pod potpuno nepoznatim i nerasvetljenim okolnostima aktivirana “zolja”. Jedan pripadnik agencije tada je teško povređen.

Inače, jake policijske snage MUP Makedonije, od noći između četvrtka i petka “iz bezbednosnih razloga”, pod blokadom drže centralni deo Kumanova, gde su objekti ključnih državnih i opštinskih institucija – opština, pošta, policija, sud. Pojačane snage policije zatvorile su za saobraćaj i centralne kumanovske ulice.Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski izjavio je da se “preduzimaju mere za bezbednost u Kumanovu”. U gradu se oseća velika uznemirenost stanovništva.

– Ljudi uzimaju decu iz vrtića, delom i iz škola. To podiže uznemirenost i sliku očekivanja nekakvog borbenog čina i neke nove akcije – izjavio je gradonačelnik Zoran Damjanovski, koji ne isključuje mogućnost i namernog podizanja stepena pritiska na javnost uoči predstojećeg nedeljnog antivladinog protesta u Skoplju

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0.480.html:548282-%D0%A8%D0%BF%D0%B8%D1%98%D1%83%D0%BD-%D0%B8%D0%B7-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8

Jedan komentar

  1. Vidite li perfidnost izvora ove informacije!

    Kažu slučajno , a namerno podmeću: “Sa srpskim prezimenom” … pa ako je iz Crne Gore možda je crnogorsko prezime, milovsko, miraševo, montenegrinsko, otkud baš Srpsko( opet kriv Srbin?)

    Srbija mora da obrati pažnju jer novi kandidat NATO-a Milogorija može da pošalje provokatore ili da uzbuni agente Miraševske i Montenegrinske da provocirajuu Srbiji!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *