Вулин: Oстаjем при свему што сам рекао за Хрватску

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питана Aлександар Вулин изjавио jе данас да остаjе при свему што jе рекао за Хрватску и што jе поручио хрватском премиjеру Зорану Mилановићу и додао да, ако му неко каже шта од тога ниjе истина, спреман jе да се извини.

“Човек треба увек да пође од тога да jе грешан и да греши, али треба своjе грешке да провери и препозна. Aко сам тиме што сам Mилановићу предложио да спроведе реформе и тако добиjе изборе – ево извињавам се. У реду, немоjте да спроводите реформе”, рекао jе Вулин.

Oн jе новинарима након потписивања споразума са представницима Републике Српске, рекао да jе пажљиво анализирао своjе изjаве, да увек говори истину, те да би с тога, како jе рекао, било занимљиво да му неко каже шта ниjе истина у ономе што jе рекао.

“Aко сам погрешио тиме што сам рекао да jе 250.000 Срба протерано из Хрватске и да нису дошли из економских разлога или због елементарних непогода већ бежећи пред ратом. Aко jе то грешка, воле бих да ми обjасни како се створило 250.000 избеглица. Aко сам рекао да jе Aнте Готовина усташа, jа бих волео да чуjем да ниjе и извинићу се”, навео jе Вулин.

Додао jе да jе “бескраjно срећан што jе реч усташа схваћена као увреда”.

“Да, реч усташа jе увреда, а ако сам погрешио рекавши да jе Готовина усташа само нека кажу да то ниjе тачно и ево извинаjавам се, дубоко”, рекао jе Вулин.

На питање новинара да ли jе свестан какве jе последице имала његова изjава и да ли сматра да jе она допринела одлуци о повлачењу амбасадора Хрватске из Београда, Вулин jе запитао зар разлог томе ниjе паљење хрватске заставе у Београду.

Према његовим сазнањима, каже, саопштено jе да jе разлог за повлачење амбасадора то што jе Воjислав Шешељ запалио заставу.
“Jа 20 година говорим да jе он (Шешељ) велика штеточина и да jе његова политика погрешна”, подсетио jе и додао да jе и пре пуштања из Хага упозоравао шта ће се ако дође до тога десити, односно да ће то довести до дестабилизациjе земље, као и региона.
“Aко сам рекао било шта што ниjе истина дубоко се извињавам, само ми реците шта ниjе истина”, рекао jе Вулин.

Mинистар jе поновио да му jе жао што Mилановић ниjе дошао на самит коjи jе одржан краjме прошле године у Београду истакавши да jе требало да дође и да увек има отворен позив да дође.

2 коментара

  1. Одлично је одговорио Вулин. То је начин како одговорити новим неоусташама!
    Они признају да су усташе, Вулин је само потврдио и нагчасио, и тако треба да се ради, да се увек каже нешто што је истина и разоткрива погане намере коратских неоусташа!

  2. Svaka čast za odgovor! Kamo sreće da je bilo takvih i ranije, a bilo je razloga! Ceo svet je “naopako” pa su i hrvati brže-bolje prihvatili “trend”! Kao i obično! A to je i tipičan primer, koliko su oni sazreli kao “državotvoran” narod, da na marginalan postupak povlače /čak/ ambasadora! Verovatno su dobili “packe” od majke Nemačke, pa će ga uskoro vratiti! Bravo Vulin!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *