Vulin: Ostajem pri svemu što sam rekao za Hrvatsku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitana Aleksandar Vulin izjavio je danas da ostaje pri svemu što je rekao za Hrvatsku i što je poručio hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i dodao da, ako mu neko kaže šta od toga nije istina, spreman je da se izvini.

“Čovek treba uvek da pođe od toga da je grešan i da greši, ali treba svoje greške da proveri i prepozna. Ako sam time što sam Milanoviću predložio da sprovede reforme i tako dobije izbore – evo izvinjavam se. U redu, nemojte da sprovodite reforme”, rekao je Vulin.

On je novinarima nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima Republike Srpske, rekao da je pažljivo analizirao svoje izjave, da uvek govori istinu, te da bi s toga, kako je rekao, bilo zanimljivo da mu neko kaže šta nije istina u onome što je rekao.

“Ako sam pogrešio time što sam rekao da je 250.000 Srba proterano iz Hrvatske i da nisu došli iz ekonomskih razloga ili zbog elementarnih nepogoda već bežeći pred ratom. Ako je to greška, vole bih da mi objasni kako se stvorilo 250.000 izbeglica. Ako sam rekao da je Ante Gotovina ustaša, ja bih voleo da čujem da nije i izviniću se”, naveo je Vulin.

Dodao je da je “beskrajno srećan što je reč ustaša shvaćena kao uvreda”.

“Da, reč ustaša je uvreda, a ako sam pogrešio rekavši da je Gotovina ustaša samo neka kažu da to nije tačno i evo izvinajavam se, duboko”, rekao je Vulin.

Na pitanje novinara da li je svestan kakve je posledice imala njegova izjava i da li smatra da je ona doprinela odluci o povlačenju ambasadora Hrvatske iz Beograda, Vulin je zapitao zar razlog tome nije paljenje hrvatske zastave u Beogradu.

Prema njegovim saznanjima, kaže, saopšteno je da je razlog za povlačenje ambasadora to što je Vojislav Šešelj zapalio zastavu.
“Ja 20 godina govorim da je on (Šešelj) velika štetočina i da je njegova politika pogrešna”, podsetio je i dodao da je i pre puštanja iz Haga upozoravao šta će se ako dođe do toga desiti, odnosno da će to dovesti do destabilizacije zemlje, kao i regiona.
“Ako sam rekao bilo šta što nije istina duboko se izvinjavam, samo mi recite šta nije istina”, rekao je Vulin.

Ministar je ponovio da mu je žao što Milanović nije došao na samit koji je održan krajme prošle godine u Beogradu istakavši da je trebalo da dođe i da uvek ima otvoren poziv da dođe.

2 komentara

  1. Odlično je odgovorio Vulin. To je način kako odgovoriti novim neoustašama!
    Oni priznaju da su ustaše, Vulin je samo potvrdio i nagčasio, i tako treba da se radi, da se uvek kaže nešto što je istina i razotkriva pogane namere koratskih neoustaša!

  2. Svaka čast za odgovor! Kamo sreće da je bilo takvih i ranije, a bilo je razloga! Ceo svet je “naopako” pa su i hrvati brže-bolje prihvatili “trend”! Kao i obično! A to je i tipičan primer, koliko su oni sazreli kao “državotvoran” narod, da na marginalan postupak povlače /čak/ ambasadora! Verovatno su dobili “packe” od majke Nemačke, pa će ga uskoro vratiti! Bravo Vulin!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *