Проглашени победници Српске математичке олимпијаде

У Свечаној сали Математичке гимназије проглашени су најбоље пласирани учесници Девете српске математичке олимпијаде, која се трећу годину заредом одржава уз подршку компаније НИС.

Велику златну статуу „Енергије знања“ освојила је Маријана Вујадиновић из Математичке гимназије, док је Сребрна статуа припала њеном школском другу Огњену Тошићу. Велику бронзану статуу добио је Иван Дамњановић из Гимназије „Бора Станковић“ из Ниша. Мале статуе „Енергије знања“ припале су Алекси Милојевићу и Алекси Константинову из Математичке гимназије и Анђели Шарковић из нишке Гимназије „Светозар Марковић“. Сви награђени ученици су се пласирали за учешће на Међународној математичкој олимпијади, која ће се одржати на Тајланду у јулу ове године. Дводневно такмичење младих математичара, у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржано је 27. и 28. марта у Математичкој гимназији. 

Победницима Олимпијаде победничке статуе „Енергије знања“ уручила је др Снежана Лакићевић, менаџер НИС-а за сарадњу са образовним и научним институцијама.
Поред представника НИС-а, свечаној додели награда су присуствовали државни секретар и помоћник министра за средње образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Снежана Марковић, директор Математичке гимназије, мр Срђан Огњановић и председник Друштва математичара Србије, проф. др Александар Липковски.
Поред Олимпијаде из математике, компанија подржава и олимпијаде из физике, хемије и руског језика. Кроз корпоративни програм „Енергија знања“, НИС улаже у развој образовања и науке. Управо кроз сарадњу са универзитетима и специјализованим научним установама, компанија даје подршку средњошколцима и студентима и на тај начин осигурава стручни кадар, како за своје, тако и за потребе друштва у целини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *