Proglašeni pobednici Srpske matematičke olimpijade

U Svečanoj sali Matematičke gimnazije proglašeni su najbolje plasirani učesnici Devete srpske matematičke olimpijade, koja se treću godinu zaredom održava uz podršku kompanije NIS.

Veliku zlatnu statuu „Energije znanja“ osvojila je Marijana Vujadinović iz Matematičke gimnazije, dok je Srebrna statua pripala njenom školskom drugu Ognjenu Tošiću. Veliku bronzanu statuu dobio je Ivan Damnjanović iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša. Male statue „Energije znanja“ pripale su Aleksi Milojeviću i Aleksi Konstantinovu iz Matematičke gimnazije i Anđeli Šarković iz niške Gimnazije „Svetozar Marković“. Svi nagrađeni učenici su se plasirali za učešće na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja će se održati na Tajlandu u julu ove godine. Dvodnevno takmičenje mladih matematičara, u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održano je 27. i 28. marta u Matematičkoj gimnaziji. 

Pobednicima Olimpijade pobedničke statue „Energije znanja“ uručila je dr Snežana Lakićević, menadžer NIS-a za saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama.
Pored predstavnika NIS-a, svečanoj dodeli nagrada su prisustvovali državni sekretar i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Snežana Marković, direktor Matematičke gimnazije, mr Srđan Ognjanović i predsednik Društva matematičara Srbije, prof. dr Aleksandar Lipkovski.
Pored Olimpijade iz matematike, kompanija podržava i olimpijade iz fizike, hemije i ruskog jezika. Kroz korporativni program „Energija znanja“, NIS ulaže u razvoj obrazovanja i nauke. Upravo kroz saradnju sa univerzitetima i specijalizovanim naučnim ustanovama, kompanija daje podršku srednjoškolcima i studentima i na taj način osigurava stručni kadar, kako za svoje, tako i za potrebe društva u celini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *