Поповић: Tенис долази у Србиjу због приступа руском тржишту

Српска народна партиjа (СНП) поздравља потписивање меморандума о разумевању између Владе и немачке месне индустриjе “Tенис” и оцењуjе да ова компаниjа долази у Србиjу искључиво због приступа руском тржишту.

Долазак ове компаниjе на српско тржиште ће, како се наводи у саопштењу ове странке, подстаћи развоj сточарства и целокупне српске пољопривреде.

“Kомпаниjа “Tенис” долази у Србиjу искључиво због приступа руском тржишту. Oво jе доказ да Србиjа у будућности може да буде “економски мост” између привреда EУ и Русиjе”, истакао jе председник Српске народне партиjе Ненад Поповић.

Oн jе навео да jе Српска народна партиjа jош раниjе указивала на то да “инвеститори из Eвропске униjе имаjу интерес да отворе производњу у Србиjи, како би своjе производе, без царина, могли да извозе на тржиште Русиjе”.

“Mогућност бесцаринског извоза у Русиjу, посебно у тренутку када су на снази међусобне санкциjе EУ и Русиjе, представља нашу наjвећу конкурентску предност за привлачење инвестициjа и отварање нових радних места”, навео jе Поповић.

Поповић jе позвао владу да се одупре притисцима поjединих западних земаља коjе траже да Србиjа уведе санкциjе Русиjи.
“Пример компаниjе Tенис, коjа улаже у Србиjу искључиво због могућности бесцаринског извоза у Русиjу, наjбоље показуjе колико би увођење санкциjа Русиjи могло да штети економским интересима наше земље и грађана”, закључио jе Поповић.

25 коментара

 1. А Руси су мале Ђокице.

 2. Rusima svakako trebaju Nemci kao i Nemcima Rusi. Sankcije su Američki izum.
  I Rusi i Švabe već uveliko gledaju kako da nađu “rupu u zakonu” jer ove sankcije koriste jedino Amerima, svima ostalima nanose štetu.

  Srbija zbog toga što nije u Eu mu dođe kao prirodni mosta to svakako treba iskoristiti.

 3. Ovo je idelana prilika da i Srbija profitira na ustap besmislenih odluka clanica EU da uvedu sankcije Rusiji. Rusija je velika zemlja i nece ih puno pogoditi ove sankcije, ali ce zato zemlje EU i tek kako osetiti ove sankcije, pa pokusavaju na sve nacine da se vrate na rusko trziste. E tu je nasa sansa!

 4. Uvodjenje sankcija Rusiji je velika greska zapadnih zemalja. Dobro je sto nismo popustili pod pritiskom zapadnih sila, pa sada strane kompanije dolaze da bi preko nas izvozili za Rusiju. Svaka investicija nam je dobrodosla.

 5. Ovakav preokret nisam ocekivao, ispalo je dobro. Na zalost, ne mislim da je vlada nesto tome znacajno doprinela, vec samo luda sreca da nismo uveli sankcije Rusiji.

 6. Dobro je da je jedna ovakva kompanija dosla u Srbiju, daje dobar primer ostalim evropskim firmama kako se moze saradjivati sa Rusijom preko Srbije.

 7. Ako ne iskoristimo ovu priliku bescarinskog izvoza u Rusiju onda smo nesposobni. Sve evropske zemlje hoće da izvoze na Rusko tržište jer je ono ogromno, a mi imamo najveću povoljnost saradnje sa Rusima od svih evropskih zemalja. To mora da se iskoristi.

 8. Ma kakva to zemlja ne shvatakoji su joj potencijali? Treba strane firme da nam otvaraju oči. Jasno je da nam Rusi odgovaraju i politički i u ekonomskom smislu, ovo samo ide u prilog toj tezi.

 9. Da smo stvarno pametni iskoristili bi ovu situaciju i još više privukli investitora, kako bi naše pare ulagali u poljoprivredu, i kako bi izvozili još više u Rusiju.

 10. И сад, ако уведемо санкције Русима можемо само да се поздравимо са оваквим фирмама јер им апсолутно неће бити у интересу да улажу овде.

 11. Rusi, pored toga što su naši prijatelji, nam bescarinskim izvozom pružaju veliku priliku da poboljšamo našu proizvodnju. Sankcije bi bile ravne samoubistvu u ekonomskom smislu. Valjda toliko možemo da shvatimo i iskoristimo ovu priliku

 12. Treba dovesti još ovakvih firmi kojima nije u interesu da gube novac zbog politike! Mnogi su zbog zatvaranja pristupa ruskom tržištu na gubitku.

 13. Tako se to radi. Tako se na pravi način iskorišćava šansa koja se pružila na tržištu!

 14. Ма треба сарађивати са свима и извући корист за нас. Какве санцкције Русији и те глупости. Само искористи постојеће стање за нас

 15. Bezcarinski rezim otvara Srbiji velike mogucnosti za ekonomski razvoj i podizanje privrede. Otvaranjem regionalnih kancelarija za saradnju sa Rusijom moze se od Srbije stvoriti balkanska Danska.

 16. Napokon i mi da profitiramo od sankcija amerike _ Velikoj Rusiji gde je Evropa morala da savije glavu i da se slozi jer Evropa trpi ogromnu stetu

 17. А што да Србија убира плодове ове погодности што јој Русија пружа! Што да остварује профит?
  Могу то неки други, није то нама у интересу!

 18. Kako je moguće da odbijanje uvođenja sankcija Rusiji ,prema svim komentarima,samo služi da pomaže njemačku firmu da izvozi u Rusiju bez carina !!Mislim da je logičnije i ekonomski opravdanije da se konsoliduje domaće svinjogojstvo i da Srbija zaposli radnu snagi i koristi svoje resurse i da sama izvozi u Rusiju kao nekada u Austriju ,za vrijeme Karađorđa i nepismenog Miloša!!Kakva je to pamet dati tuđinu domaće resurse da ih on raubuje i ostvaruje profit !!Valjda su domaćini u Srbiji znali gajiti svinje!!Ako to ne zna Vučić morao bi znati Popović!!Velika je OBMANA da će strani investitori našto dobro učiniti za Srbiju,oni gledaju samo svoj interes i ništa drugo!!!

 19. Pa Nemac uvek radi isplanirane stvari, i ništa na brzinu. Svaka čast na tome. Nama ostaje da naučimo nešto od njih i da naučimo kako se uzima novac.

 20. Pa što naša neka kompanija ne iskoristi povlastice koje pruža rusko tržište? Svaka čast njima, a srpskim mesarima da vide šta će. Novac nema ni boju ni miris ni zastavu.

 21. EU i Rusija moraju nekada da završe rat, a mi treba da vidimo kako možemo da profitiramo iz ove priče.Nažalost, i u ovoj situaciji špekulanti zarađuju dok srpski seljak trpi.

 22. Ovo je dolazak jednog dobrog investitora u Srbiju. Žalosno je što se o dolasku ovakvih investitora samo priča, a retki su ovi dobri primeri da oni stvarno dođu i rade u Srbiji. Pogađate, ne dolaze sigurno zbog sposobnosti naše vlade, već zbog svojih ideja da se preko Srbije domognu Ruskog tržišta. Bili bi glupi ako ne iskoristimo ovakave šanse. A i sami bi mogli da poradimo na boljem vezivanju za Rusko tržište.

 23. Jos pre nesvrstanih, tadasnja JU je vrsila reeksport roba izmedju zemalja Istocnog i Zpadnog bloka.
  To, sto Srbija nije uvela sankcije Ruskoj federaciji je precutni dogovor zemalja EU i RS.
  Zvanicno ce se EU ljutiti na RS zbog neuvodjenja snkcija RF. To potvrdjuju i glasine protiv sankcija RF u zemljama EU.
  Bilo bi dobro da se stvarno posao realizuje, i da ostane i posle skidanja sankcija EU prema RF, ali da plate radnika u RS ne budu kao sto su danas u preduzecima domacih i stranih investitora u RS.

 24. Samo iskorstiti ove hladne odnose izmedju njih, da mi izvucemo maksimum iz toga. Pa posle neka drugi pricaju kako trebamo da uvedemo sankcije Rusima, pa mi zbog nihove dobre volje mozemo da zaradimo nesto i privlacimo investitore iz EU!

 25. gledaj ti da ostanes ziv rat je rusija vam jedina pomaze asvi drugi vas pobise

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *